News

Șeful OMS: ”Săptămâna această vom înregistra 750.000 de decese”. Lista țărilor care combat eficient epidemia

11.08.2020 | 08:20
Seful OMS Saptamana aceasta vom inregistra 750000 de decese Lista tarilor care combat eficient epidemia
ADVERTISEMENT

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, a estimat, într- conferință de presă, că în cursul acestei săptămâni va fi depășit pragul de 750.000 de decese provocate de către pandemia de coronavirus.

Săptămâna aceasta vom înregistra 20 de milioane de cazuri de Covid-19 şi 750.000 de decese. În spatele acestor statistici, există multă durere, suferinţă”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, relatează AFP, preluată de News.ro.

ADVERTISEMENT

Ghebreyesus le-a cerut liderilor lumii să lupte în continuare pentru a pune capăt pandemiei de SARS-CoV-2, iar oamenilor  le-a transmis să adopte recomandările autorităților.

Mulţi dintre voi sunt în doliu; este un moment dificil pentru lume. Dar vreau să fiu clar, există semne de speranţă şi (…) nu este niciodată prea târziu pentru a inversa pandemia”, susține Ghebreyesus.

ADVERTISEMENT

Noua Zeelandă și Rwanda, țări model în combaterea epidemiei

El a invocat faptul că țări care  au făcut eforturi susținute de a combate boala, acum sunt  mai aproape de un ritm normal al vieții. ”Mesajul meu este clar: eradicaţi, eradicaţi, eradicaţi virusul. Dacă noi eradicăm eficient virusul, putem să ne deschidem societăţile în siguranţă”, a spus șeful OMS.

Pe lista țărilor cu rezultate bune, Tedros Adhanom Ghebreyesus a pomenit țările din Indochina, Noua Zeelandă, Rwanda și numeroase state insulare din Caraibe și Pacific.

ADVERTISEMENT

Ghebreyesus a dat în special exemplul Noii Zeelande care a depăşit duminică pragul de 100 de zile fără nicio contaminare.  De asemenea, au fost lăudate progresele Rwandei datorate ”unei combinaţii între conducere puternică, personal în sănătate bine sprijinit şi comunicări clare în materie de sănătate publică”.

În ce privește țările europene, au fost  date ca exemplu Marea Britanie, care a reușit să izoleze eficient focarele apărute în nordul Angliei, și Franța unde autoritățile au dispus obligativitatea purtării măștii de protecție în unele spații foarte aglomerate din capitala Paris.

ADVERTISEMENT

Potrivit Reuters, la nivel mondial au fost infectați cu SARS-CoV-2 peste 19.920.000 de oameni, iar 729.883 de persoane au murit din cauza Covid-19.

ADVERTISEMENT
Tags: