News

Șeful OMS vede „o rețetă a dezastrului”. Avertisment pentru statele care nu dețin controlul asupra crizei COVID-19

01.09.2020 | 07:08
Seful OMS vede o reteta a dezastrului Avertisment pentru statele care nu detin controlul asupra crizei COVID19
ADVERTISEMENT

Șeful OMS vede „o rețetă a dezastrului” atunci când discută despre felul în care abordează anumite țări întreaga situație a coronavirusului.

Concret, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a îndemnat statele lumii să menţină restricţiile antiepidemice. A făcut-o chiar prin vocea directorului general Tedros Adhanom Ghebreyesus.

ADVERTISEMENT

Acesta a avertizat că o deschidere fără un control asupra noului coronavirus nu are cum să se termine bine pentru nimeni.

„O rețetă a dezastrului”, avertismentul lui l Tedros Adhanom Ghebreyesus

De remarcat că Tedros a admis faptul că mulţi oameni s-au săturat de restricţii şi doresc să revină la normalitate. Mai ales că au trecut opt luni de când lumea se confruntă cu pandemia de COVID-19.

ADVERTISEMENT

”Dorim să vedem copiii revenind la şcoală şi oamenii revenind la locurile de muncă, dar dorim de asemenea să vedem acest lucru făcându-se în siguranţă”, a subliniat directorul general al OMS la o conferinţă de presă.

”Nicio ţară nu poate pretinde că pandemia s-a terminat”, a insistat Tedros. ”Realitatea este că virusul se răspândeşte cu uşurinţă. Deschiderea fără control este o reţetă a dezastrului”, atrage el atenţia.

ADVERTISEMENT

Vă reamintim că directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) a recomandat guvernelor să dialogheze cu manifestanţii anti-mască, amintindu-le acestora din urmă că virusul este “real” şi “ucide”.

“Ar trebui să ascultăm ce solicită oamenii, ceea ce spun oamenii. Ar trebui să angajăm un dialog onest”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, întrebat despre manifestanţii anti-măşti care au protestat săptămâna trecută în Germania şi în alte ţări.

ADVERTISEMENT

“Dar în acelaşi timp, aş vrea să le spun celor care au protestat săptămâna trecută că virusul este real. Este periculos. Circulă rapid şi omoară, şi trebuie să facem totul pentru a ne proteja şi a-i proteja pe alţii”, a adăugat el într-o conferinţă de presă de la sediul OMS din Geneva.

 

 

 

ADVERTISEMENT