Alegeri 2024

Șeful PMP critică organizarea de alegeri pe 1 decembrie. Eugen Tomac: ”Liderii coaliției și-au atins măsura incompetenței”

Europarlamentarul PMP califică decizia coaliției de a organiza alegerile parlamentare pe 1 decembrie drept o sfidare la adresa poporului român.
05.07.2024 | 13:06
Seful PMP critica organizarea de alegeri pe 1 decembrie Eugen Tomac Liderii coalitiei siau atins masura incompetentei
Liderul PMP critică decizia Coaliției Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Eugen Tomac mai spune că liderii coaliției de guvernare nu înțeleg semnificația zilei de 1 decembrie, care ar trebui să fie una a unității naționale nu a disputelor politice.

Șeful PMP critică organizarea de alegeri pe 1 decembrie

Președintele PMP mai spune că o asemenea decizie ar fi de neconceput în țări precum Franța, Germania sau SUA și că, alegând să organizeze alegeri pe 1 decembrie este măsura incompetenței liderilor coaliției.

ADVERTISEMENT

„Liderii coaliției și-au atins măsura incompetenței prin această propunere. Să organizezi de Ziua Națională a României alegeri în România mi se pare o sfidare fără seamăn.

Imaginați-vă cum ar fi ca în Franța, pe 14 Iulie, să fie organizate alegeri sau în Germania, de Ziua Unirii, nu mai vorbesc de 4 Iulie în SUA, să fie organizate alegeri parlamentare.

ADVERTISEMENT

Nimeni nu-și permite vreodată să aducă o asemenea insultă unui întreg popor.

La capitolul educație și cultură, liderii coaliției trebuie să primească nota 1, pentru că sunt niște oameni care nu înțeleg semnificația unei zile naționale, o zi care trebuie să fie o zi a unității naționale, nu o zi a disputelor ieftine politice”, a declarat Eugen Tomac.

Eugen Tomac ar susține un candidat comun al dreptei la prezidențiale

Europarlamentarul a mai declarat că, în opinia sa, dreapta ar trebui să aibă un candidat comun la alegerile prezidențiale, însă a precizat că PMP este pregătit să vină cu propria propunere la o asemenea negociere.

ADVERTISEMENT

„PMP este deschis spre o asemenea construcție, de a susține un singur candidat de dreapta, dar pot să vă spun că și PMP poate veni cu o propunere la asemenea negocieri, pentru a cere tuturor partidelor de dreapta să ne susțină, pentru că avem nevoie de un candidat care să reușească să intre în turul doi, dar evident că acest lucru trebuie să se realizeze în urma unor discuții, în urma unor consultări. Deci noi suntem deschiși spre o asemenea construcție”, a mai spus Eugen Tomac la RFI România.

Președintele PMP și-a completat declarația, adăugând că partidul pe care îl conduce are propuneri pentru alegerile prezidențiale, dar a transmis și un avertisment cu privire la soarta României, daca forțele de dreapta nu reușesc să ajungă la un acord.

ADVERTISEMENT

„Avem inclusiv propuneri, pe care o să-i invităm pe cei din zona de dreapta să le ia în calcul (…). Eu cred că este esențial ca forțele politice de dreapta să conștientizeze că este singura noastră șansă pentru a trimite un candidat în turul doi, să ne unim forțele și vom milita pentru acest lucru.

În cazul în care nu vom reuși să ajungem la un asemenea compromis, trebuie să știm că principalul câștigător dintr-o asemenea ecuație va fi PSD”, a concluzionat europarlamentarul.

ADVERTISEMENT
„Cutremur” la Universitatea Craiova » Mitriță i-a înjurat pe secunzii lui Gâlcă, iar...
„Cutremur” la Universitatea Craiova » Mitriță i-a înjurat pe secunzii lui Gâlcă, iar antrenorul principal a ripostat!
Euro 2024, dincolo de ce s-a văzut la televizor: dovada că „dictatura“ spaniolă...
Euro 2024, dincolo de ce s-a văzut la televizor: dovada că „dictatura“ spaniolă e la putere în fotbal ANALIZĂ
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Cadavrul din valiză, găsit în Vaslui: imagini-cheie surprinse pe camere. Ce se ştie...
Cadavrul din valiză, găsit în Vaslui: imagini-cheie surprinse pe camere. Ce se ştie despre bărbatul ucis
Vestea la care nimeni nu se aștepta! Sportivul a anunțat că are o...
Vestea la care nimeni nu se aștepta! Sportivul a anunțat că are o relație cu un bărbat! 'Cel mai frumos lucru în viață e să ai alături partenerul potrivit'
RĂSTURNARE de SITUAȚIE în ASASINATUL lui TRUMP! S-a aflat ACUM!
RĂSTURNARE de SITUAȚIE în ASASINATUL lui TRUMP! S-a aflat ACUM!
EXCLUSIV Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Detalii neștiute despre...
EXCLUSIV Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Detalii neștiute despre petrecerea anului
România, ținta propagandiștilor ruși. Răspunsul fulger de la București
România, ținta propagandiștilor ruși. Răspunsul fulger de la București
Romina Gingașu a pus ochii pe Piero Ferrari de la început și nu...
Romina Gingașu a pus ochii pe Piero Ferrari de la început și nu s-a lăsat până nu a luat-o de soție. Diferența de 45 de ani nu a contat. ''Îl invitam peste tot, dar mă refuza''
Răsturnare de situație. Gabriel Resources a obținut suspendarea executării hotărârii prin care România...
Răsturnare de situație. Gabriel Resources a obținut suspendarea executării hotărârii prin care România a câștigat procesul de arbitraj pentru Roșia Montană
Cum se folosește, de fapt, corect ventilatorul. Trucul care îți răcorește casa imediat,...
Cum se folosește, de fapt, corect ventilatorul. Trucul care îți răcorește casa imediat, necunoscut de români