ADVERTISEMENT
News

Șeful Poliției Locale Alba Iulia, cercetat penal după ce a condus beat. Avea o alcoolemie uriașă

Autor: Adrian Baciu | 15.01.2021 | 16:24
Șeful Poliției Locale Alba Iulia, cercetat penal după ce a condus beat. Avea o alcoolemie uriașă
Șeful Poliției Locale Alba Iulia, cercetat penal după ce a condus beat. Avea o alcoolemie uriașă. Sursa foto: capital.ro

Probleme mari cu legea pentru șeful Poliției Locale Alba Iulia. Acesta este urmărit penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

ADVERTISEMENT

Dosarul în care e implicat Daniel Ilcu este instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia. Evenimentul care a dus la această decizia a Instanței a avut loc pe 17 decembrie 2020.

Șeful Poliției Locale Albă Iulia nu a mai revenit la serviciu din data de 18 decembrie, la o zi după ce a fost găsit aproape inconștient, în mașina instituției, pe o stradă din oraș. Acesta a intrat cu mașina într-un șanț.

Șeful Poliției Locale Alba Iulia, cercetat penal pentru conducere sub influența alcoolului

Șeful Poliției Locale Alba Iulia, Daniel Ilcu, este cercetat penal pentru conducerea unui vehicul al instituției sub influența alcoolului.

ADVERTISEMENT

La finalul anului trecut, acesta a fost găsit inconștient la volanul mașinii de serviciu, iar când a fost transportat la spital, în urma prelevării probelor biologice avea alcoolemia de peste 5 %.

Ulterior, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia au precizat exact alcoolemia pe care acesta o avea: de 5,68 g‰ alcool pur în sânge la ora 18:10 și 5,23 g‰ alcool pur în sânge la ora 19:10, conform Alba24.

”Pentru a dispune astfel, procurorul a reținut că din actele de urmărire penală efectuate în cauză a rezultat bănuiala rezonabilă că, în dată de 17.12.2020, în jurul orei 17:00, suspectul I.D.I. a condus un autoturism pe un drum public din mun. Albă Iulia având o alcoolemie de peste 0,80 g la mie alcool pur în sânge.

ADVERTISEMENT

Din buletinele de analiză toxicologica a rezultat că suspectul a avut o alcoolemie de 5,68 g la mie alcool pur în sânge la ora 18:10 și 5,23 g la mie alcool pur în sânge la ora 19:10, iar cercetările continuă pentru stabilirea cu precizie a stării de fapt deoarece suspectul nu a fost surprins în flagrant de către organele de poliție când a condus autoturismul”, se precizează într-o comunicare a Parchetului de pe lângă Judecătoria Albă Iulia.

Șeful Poliției Locale, în comă alcoolică

După accident, Ilcu a fost transportat la spital, unde a intrat în comă alcoolică până a două zi. În primă fază, procurorii au efectuat cercetări în rem pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă, iar în 4 ianuarie 2021 au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspect pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

ADVERTISEMENT
Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!