News

Şeful Poliţiei Române, declaraţii despre intervenţia întârziată a poliţiştilor în cazul Caracal. Ioan Buda, demis din funcţie – UPDATE

26.07.2019 | 22:35
Seful Politiei Romane declaratii despre interventia intarziata a politistilor in cazul Caracal Ioan Buda demis din functie  UPDATE
Crima de la Caracal a șocat întreaga țară. Sursa foto: constantadeazi.ro

Poliția Română reacționează în cazul crimelor șocante petrecute în apropiere de orașul Caracal, județul Olt. Prin vocea șefului său, Ioan Buda, intituția anunță demiterea inspectorului șef al Inspectoratului Județean de Poliție Olt, Cristian Voiculescu, văzut drept principalul vinovat pentru modul stângaci în care a fost realizată intervenția, după apelul disperat al fetiței de 15 ani, care le-a transmis autorităților că a fost răpită.

Update, ora 22.36: Ioan Buda a fost demis din funcţia de şef al Poliţiei Române, la scurt timp după ce Viorica Dăncilă a cerut acest lucru.  „Am luat act de demiterea mea şi din cauza acestei intervenţii neadecvate pe care mi-o asum. Am fost înştiinţat şi mi s-au raportat crononologic activităţile care s-au derulat aici. Ştiu despre ce este vorba, cunosc exact cam ce activităţi s-au desfăşurat în acest caz. În continuare toate activităţile vor fi coordonate de către comisarul Dragnea Florin”, a spus Buda.

Întrebat ce a spus adolescenta când a sunat la 112, Buda a spus: ”Vine, vine şi apoi s-a întrerupt”. Chestorul Ioan Buda a fost numit la conducerea IGPR pe 22 decembrie 2018.

ŞTIRE INIŢIALĂ: Ce spune șeful Poliției Române despre intervenția întârziată a polițiștilor

Într-un interviu acordat recent, șeful Poliției Române a dezvăluit că oamenii legii au reușit să afle domiciliul corect în care a fost sechestrată copila în jurul orelor 2.00-2.30-3.00, ceea ce înseamnă că tânăra ar fi putut fi salvată, dacă operațiunea s-ar fi desfășurat în timp util. Polițiștii nu au pătruns, însă, în locuința criminalului Gheorghe Dincă mai devreme de ora 6 dimineața, preferând să aștepte mandatul din partea procurorului,  deși, conform legii, puteau trece peste această procedură.

Polițiștii au ajuns în fața locației respective și au intrat la 6 dimineața. Legea permitea Poliției Române să intre direct în locuință, fără să aștepte autorizație”, a declarat Ioan Buda la Antena 3.

Ioan Budaș șeful Poliției Române. Sursa foto: adevarul.ro
Ioan Buda șeful Poliției Române. Sursa foto: adevarul.ro

Alexandru Cumpănașu, revoltat de modul în care autoritățile au gestionat întreaga situație

Intervenția întârziată a forțelor de ordine l-a scos din minți pe unchiul fetiței de 15 ani care a cerut disperată ajutorul anchetatorilor, apelând la 112. Alexandru Cumpănașu, cunoscut om politic, actualmente președinte al Coaliției Naționale pentru Modernizarea României a lansat un atac dur la adresa Poliției Române, vizat de acuzațiile sale fiind inclusiv Ioan Buda.

Am hotărât să ies public dintr-un singur motiv: Oamenii trebuie să plătească. Nu funcționez la capacitate normală. Nu mă las. Judecătorul, procurorul care i-a ținut la poartă pe politiștii care au ascultat de procuror, șeful Poliției române, dl Buda, care doarme liniștit. Dânsul are DOS, ei trebuiau să facă localizarea, cer demisia șefului Poliției, șefului STS, care au băgat miliarde în echipamente.

Nepoata mea a sunat de trei ori, a spus sunt legată cu sârmă, am fost violată. Oamenii ăștia au stat de la 3 jumătate până la 6 că nu era flagrant. Intram peste indivizi care au furat o găină, mascați, iar indivizii ăștia își bat joc de sufletul unui copil. În timp ce se aid țipete. Eu unul nu mă las până când fiecare dintre ei nu vor intra în pușcărie sau vor plăti cu funcția”, a declarat Alexandru Cumpănașu.