News

Liviu Vasilescu și-a dat demisia după întâlnirea secretă cu Clanul Duduianu. Cine este noul șef al Poliției Române. Update

01.09.2020 | 18:32
Liviu Vasilescu sia dat demisia dupa intalnirea secreta cu Clanul Duduianu Cine este noul sef al Politiei Romane Update
ADVERTISEMENT

Șeful Poliției Române a decis să se retragă din funcție, după ce opinia publică a fost revoltată de faptul că mai mulți lideri ai Poliției s-au întâlnit în secret cu Clanul Duduianu.

Liviu Vasilescu, implicat în scandalul cu interlopii Clanul Duduianu, a spus pas funcției de conducere și va rămâne un simplu ofițer.

ADVERTISEMENT

Declarațiile au fost făcute în urmă cu puțin timp, în cadrul unei conferințe de presă prin care Vasilescu prezenta o captură de droguri realizată de polițiștii români.

UPDATE: Noul șef interimar al Poliției Române este Eduard Mirițescu, până astăzi adjunctul lui Liviu Vasilescu, care a demisionat din funcție după scandalul legat de întâlnirea șefilor Poliției cu interlopii din clanul Duduianu. Până să ajungă la Inspectoratul General al Poliției Române, Eduard Mirițescu a fost șef al IPJ Prahova și șef de cabinet al secretarului de stat din MAI, Bogdan Despescu.

ADVERTISEMENT

Șeful Poliției Române a demisionat după scandalul cu Clanul Duduianu

Liviu Vasilescu a prezentat ultima mare faptă făcută de polițiști, înainte de a anunța public că a decis să se „retragă”.

Fostul șef al Poliției se plânge de faptul că instituția pe care a condus-o a fost ținta unor atacuri premeditate în contextul asasinării interlopului Emi Pian.

ADVERTISEMENT

Cu permisiunea dumneavoastră le mulțumesc acestor eroi ai zilei și să le transmit, indiferent ce cred unele persoane care au văzut munca de poliție mai mult din fața TV, că sunt onorat că sunt colegul lor. În permanență mi-am asumat responsabilitatea deciziilor. Tot timpul mi-au plăcut surprizele. De astăzi mă voi retrage și voi rămâne ofițer de poliție, vă mulțumesc”, a declarat Vasilescu.

Cel mai probabil, adjuncții pot ocupa această funcție interimară până va fi nominalizată o altă persoană, conform surselor Digi 24.

ADVERTISEMENT

Liviu Vasilescu, șeful Poliției Române, Cătălin Păștin, șeful Poliției Sector 5 și Bogdan Berechet, șeful Poliției Capitalei sunt cei care au negociat cu Duduienii bunul mers al lucrurilor în momentul în care Emi Pian a fost ucis.

Liderii MAI s-au întâlnit cu Elvis Pian, unul dintre liderii Clanului Duduianu, pentru a le cere interlopilor să respecte legile impuse de autorități pe timpul pandemiei. La priveghiul lui Pian s-au strâns sute de oameni care nu au purtat mască și nu au păstrat distanțare socială, în timp ce jandarmii îi păzeau asemeni unor gărzi de corp. Acest lucru a scandalizat opinia publică și a ajuns inclusiv la urechile lui Klaus Iohannis, cel care s-a arătat extrem de deranjat de incident.

 

ADVERTISEMENT