ADVERTISEMENT
News

Șeful RAR pe zona Moldovei, reținut de către DNA. Dragoș Mandache este acuzat de luare de mită

Procurorii DNA l-au reținut pentru 24 de ore pe Dragoș Mandache, șeful serviciului teritorial Iași al Registrului Auto Român, acesta fiind acuzat de luare de mită.
Autor: Adrian Ilie | 21.05.2021 | 10:19
Șeful RAR pe zona Moldovei, reținut de către DNA. Dragoș Mandache este acuzat de luare de mită
Polițiști rutieri din Botoșani, suspectați de luare de mită. DNA efectuează percheziții în 20 de locații Sursa foto: Ovidiu Micsik / Inquam Photos

Procurorii anticorupție susțin că Dragoș Mandache, coordonator zonal al Departamentului Inspecții Tehnice Periodice și Supraveghere Parc Național de Vehicule din cadrul RAR, ar fi comis trei infracțiuni de luare de mită, dintre care una în formă continuată.

ADVERTISEMENT

Prezenta cauză are ca obiect modalitatea în care mai mulți inspectori tehnici atestați R.A.R. ar fi dezvoltat și perfectat o practică de a pretinde și primi sume de bani, pentru a atesta în mod nereal efectuarea inspecției tehnice periodice a vehiculelor, fără ca acestea să fie efectiv prezente”, se arată într-un comunicat al DNA.

Dragoș Mandache ar fi închis ochii la o serie de ilegalități

În perioada 2019-2021, Mandache ar fi pretins și primitt de la un inspector tehnic de la o stație a Registrului Auto Român 12.000 euro și 10.000 de  lei pentru a fi părtaș la o serie de acte ilegale.

Astfel mita ar fi fost primită de la respectivul inspector tehnic pentru:
– a soluționa într-o manieră favorabilă o sesizare referitoare la încălcarea reglementărilor privind inspecția tehnică periodică a vehiculelor în stația unde acesta își desfășura activitatea,
– a declara admiși la programul de reatestare ca inspector tehnic, pe el și o altă persoană,
– a desemna ca inspector la monitorizarea de fond o anumită persoană,
– pentru a nu sancționa stația unde inspectorul își desfășura activitatea pentru nefuncționarea camerelor video.

ADVERTISEMENT

Dragoș Mandache va fi dus în cursul acestei zile în fața Tribunalului Iași care se va pronunța în ce privește cererea procurorilor de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile a suspectului.

În acest dosar a fost declanșată urmărirea penală și împotriva altor persoane.

Reținerea lui Dragoș Mandache survine la capătul unor percheziții efectuate de către procurorii anti-corupție, vineri, în județele Iași și Bacău. Una dintre ele a fost făcută la un sediu al RAR, iar celelalte două au fost percheziții făcute la domiciliul unor suspecți în această cauză.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!