Sporturi

Șeful anti-dopingului din Rusia, anunț îngrijorător după suspendarea ţării sale din toate competiţiile: ”Nu există nicio șansă să câștigăm la tribunal”

09.12.2019 | 16:51
Seful antidopingului din Rusia anunt ingrijorator dupa suspendarea tarii sale din toate competitiile Nu exista nicio sansa sa castigam la tribunal
ADVERTISEMENT

Șeful Rusada, agenţia anti doping din Rusia, Iouri Ganous, a făcut un anunț îngrijorător după ce Agenţia Mondială Anti Doping (WADA) a decis suspendarea ţării sale de la marile competiții pentru următorii patru ani.

Șeful Rusada, anunț îngrijorător după suspendarea Rusiei: ”Sportivii curaţi  îşi văd drepturile îngrădite”

”Nu există nicio şansă de a câştiga în faţa unui tribunal. Consiliul de Supraveghere al Rusada urmează să decidă, la 19 decembrie, dacă se va face apel la decizia WADA. Este o tragedie. Sportivii curaţi  îşi văd drepturile îngrădite”, a anunțat șeful Rusada după suspendarea Rusiei.

ADVERTISEMENT

Preşedintele Federaţiei Ruse de Nataţie, Vladimir Salnikov, a declarat că sportivii trebuie să meargă la Jocurile Olimpice indiferent de situaţie. ”Sigur că am prefera ca sportivii noştri să participe sub drapel rus şi să audă imnul ţării lor”, a spus Salnikov pentru AFP.

”Nimeni nu are dreptul de a-i priva pe sportivii nevinovaţi de visele lor”

”Dar circumstanţele sunt altele şi nimeni nu are dreptul de a-i priva pe sportivii nevinovaţi de visele lor”, a mai afirmat președintele Federației Ruse de Natație.

ADVERTISEMENT

La rândul său, șeful Federației Ruse de Handbal, Serguei Chichkarev, a precizat că echipele din țara sa vor participa, cel puțin, la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020, chiar dacă drapelul rus nu va fi arborat. El a promis că echipa națională de handbal feminin va face tot posibilul pentru a câștiga Campionatul Mondial din Japonia.

Rusia, exclusă 4 ani de la toate marile competiții

Agenţia Mondială Anti Doping a decis excluderea Rusiei de la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020 şi de la toate sporturile, în general! Asta înseamnă că Rusia nu va participa nici în preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2022 din Qatar.

ADVERTISEMENT

Sportivii care pot dovedi că nu sunt implicaţi în scandalul de dopaj care a afectat sportul din Rusia vor putea concura sub steag neutru.

Rusia poate face apel la TAS în 21 de zile

Decizia Comitetului Executiv al WADA a fost luată în unanimitate, la o reuniune de la Lausanne, în Elveţia, după ce Rusada, agenţia naţională antidoping, a fost declarată neconformă pentru manipularea datelor de laborator ale probelor înmânate investigatorilor, în ianuarie 2019.

ADVERTISEMENT

Decizia WADA poate fi contestată în 21 de zile la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de către Rusada sau de Comitetul Olimpic Rus sau de oricare federaţie internaţională în cauză. În principiu, apelul suspendă decizia WADA şi sancţiunile nu vor fi aplicate decât atunci când vor fi confirmate de TAS.

ADVERTISEMENT