News

Şeful serviciilor secrete ucrainene susține că războiul se va termina până la sfârşitul anului. „Punctul de cotitură va fi în august. Știm totul despre inamicul nostru”

General-maior Kiril Budanov, șeful serviciilor secrete ucrainene, a declarat că războiul împotriva Rusiei va atinge un punct de cotitură la jumătatea lunii august şi se va termina până la sfârşitul anului
14.05.2022 | 10:56
Seful serviciilor secrete ucrainene sustine ca razboiul se va termina pana la sfarsitul anului Punctul de cotitura va fi in august Stim totul despre inamicul nostru
Ucraina este tot mai sigură de victoria împotriva Rusiei. Sursa foto: colaj Fanatik.
ADVERTISEMENT

Kyrylo Budanov, șeful serviciilor secrete ucrainene, într-un interviu pentru televiziunea britanică Sky News s-a declarat optimist în privința înfrângerii Rusiei, susținând că punctul de cotitură al războiului va fi spre finalul lunii august și că războiul se va încheia până la finalul anului.

Războiul se va termina până la sfârșitul anului

Generalul Budanov, cel care a prezis corect când va avea loc invazia rusă atunci când alţi oficiali de la Kiev au rămas sceptici, a declarat pentru Sky News că războiul împotriva Rusiei se va încheia complet până la finalul acestui an și a susținut că Ucraina își va recupera toate teritoriile pierdute, inclusiv Donbas și Crimea.

ADVERTISEMENT

„Punctul de cotitură va fi în a doua parte a lunii august. Majoritatea acţiunilor de luptă active se vor fi încheiat până la sfârşitul acestui an. Ca urmare, vom reinstala puterea ucraineană în toate teritoriile pe care le-am pierdut, inclusiv Donbas şi Crimeea”, a declarat Kyrylo Budanov.

Oficialul ucrainean susține că tactica armatei ruse nu s-a schimbat în această a doua fază a războiului, și că Rusia suferă în continuare pierderi uriașe de militari și tehnică militară. Acesta a susținut că eșecurile forțelor ruse nu au fost surprinzătoare, forța armatei Rusiei fiind mai mult un mit.

ADVERTISEMENT

„Ne luptăm cu Rusia de opt ani şi putem spune că această putere rusă foarte mediatizată este un mit. Ştim totul despre inamicul nostru. Ştim despre planurile lor aproape pe măsură ce sunt făcute”, a spus generalul Budanov, care a adăugat că este surprins de faptul că Europa vede în continuare Rusia ca pe o mare amenințare.

Budanov a oferit și câteva detalii despre evoluția luptelor pe front, subliniind succesul armatei ucrainene de a împinge forțele ruse din jurul Harkovului aproape de granița cu Rusia și a punctat și succesul impresionant al forțelor ucrainene care au distrus trupele rusești care au încercat să traverseze râul Siverskyy Doneţ.

ADVERTISEMENT

Vladimir Putin ar fi grav bolnav

Oficialul ucrainean a mai susținut că înfrângerea Rusiei în Ucraina va duce la înlăturarea de la putere a lui Vladimir Putin dar și la dezintegrarea ţării.

„Va duce în cele din urmă la schimbarea conducerii Federaţiei Ruse. Acest proces a fost deja lansat şi merge în această direcţie”, a mai susţinut Budanov.

ADVERTISEMENT

Generalul ucrainean a mai precizat că Vladimir Putin se află într-o „stare psihică şi fizică foarte proastă şi este foarte bolnav”, având cancer, dar şi alte afecţiuni. În plus, acesta a susținut că, la Kremlin, este în curs o lovitură de stat pe fondul înfrângerii previzibile din Ucraina. „Se mișcă în direcția asta, și e imposibil de oprit”, a spus acesta.

ADVERTISEMENT