ADVERTISEMENT
News

Șeful Spitalului Victor Babeș, avertisment dur: ”Valul doi va fi un tsunami. Riscăm să pierdem controlul”

Autor: Adrian Baciu | 17.07.2020 | 13:51
Șeful Spitalului Victor Babeș, avertisment dur: ”Valul doi va fi un tsunami. Riscăm să pierdem controlul”
Șeful Spitalului Victor Babeș, avertisment dur: ”Valul doi va fi un tsunami. Riscăm să pierdem controlul”. Foto: hepta.ro

Directorul spitalului Victor Babeș din Timișoara, Cristian Oancea, a transmis un avertisment dur în perspectiva evoluției pandemiei de COVID-19 din România.

ADVERTISEMENT

Deși existau speranțe că valul doi al epidemiei nici nu va mai exista, medicul din Banat pune în gardă pe toată lumea și spune că va urma un adevărat tsunami al îmbolnăvirilor.

Dacă primul val ne aduce deja aproape 800 de cazuri pe zi, valul care ne așteaptă de luna viitoare va fi unul considerabil mai intens, atrage atenția doctorul.

ADVERTISEMENT

Avertisment sever al șefului Spitalului Victor Babeș: ”Valul doi va fi un tsunami. Riscăm să pierdem controlul”

Medicul, Cristian Oancea, care se află și în postul de director al Spitalului Victor Babeș din Timișoara, este extrem de pesimist după ultimele evoluții ale pandemiei de COVID-19 din România.

Acesta nu vede deloc luminița de la capătul exploziei de infectări, ba dimpotrivă, anticipează o înrăutățire a situației în viitorul apropiat. În viziunea lui Oancea, valul doi care bate la ușă va reprezenta un adevărat tusnami.

ADVERTISEMENT

”Severitatea cazurilor este excesivă și ne așteptăm la ceea ce este mai rău. În acest moment, majoritatea din zonele de ATI (terapie intensivă) sunt pline.

Ne așteptăm la un tsunami de îmbolnăviri în valul următor. Valul unu va fi o replică palidă la ceea ce va urma în valul doi al noului coronavirus.

ADVERTISEMENT

O nație întreagă ne aflăm la marginea unui dezastru. Am avut o perioadă în martie în care am ținut cu brio față epidemiei. Acum nu mai putem face acest lucru

Dacă nu luăm măsuri asumate și cât de cât dure, riscăm să pierdem controlul actului medical. Nu în septembrie, ci în august vom avea de a face cu aceste probleme”, a spus Dr. Oancea la Digi24.

ADVERTISEMENT

Medicul Oancea cere pedepsirea celor care promovează teoria conspirației

Exasperarea medicului Oancea nu este una crescută doar din cauza numărului mare de cazuri de infectare cu coronavirus, ci și față de argumentele tot mai scandaloase din partea celor care susțin teoriile conspirației conform cărora virusul nu există.

”Acum vorbim de o transmisie comunitară extrem de extinsă. Nu mai putem să avem spitale pilon de prima linie, pentru că numărul de cazuri e atât de mare, că vor fi copleșite.

ADVERTISEMENT

Cadrele medicale sunt în spital, la datorie, iar la TV văd cum restul populației se relaxează. Când tu stai și muncești la spital, iar unii nu respectă regulile, gândiți-vă ce e în sufletul medicilor. Pe lângă faptul că am salvat situația, am și fost blamați după aceea.

Trebuie să acționăm ca un tot unitar, ca în februarie-martie, dar acești oameni care promovează în spațiul public că nu există virusul nu ne ajută deloc. Ar trebui să răspundă penal. Din cauza acestor teorii ajung să moară foarte mulți oameni”, a mai spus medicul pentru sursa citată.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!