News

Șeful SRI își ridică o casă în Tunari. Eduard Hellvig a făcut un credit ipotecar, scadent în 2050

Numit în funcție pe 3 martie 2015, Eduard Hellvig a contractat un credit consistent anul trecut, prin care își va ridica o casă în Tunari.
20.09.2021 | 11:59
Șeful SRI, Eduard Hellvig, își ridică o vilă uriașă în Tunari
ADVERTISEMENT

Născut la Zalău, acum 47 de ani, Eduard Hellvig a terminat în 1997, la Cluj, Facultatea de Științe Politice și Administrație Publică din cadrul Universității Babeș-Bolyai.

Devenit broker la Bursa de Valori București, Hellvig a bifat în 1999 și un curs la Centrul de Studii Post-Comuniste de la Universitatea Maryland. În 2006, Hellvig și-a definitivat studiile absolvind Colegiul Național de Apărare al Universității Naționale de Apărare ”Carol I”, dar și cursurile Centrului European de Studii de Securitate.

ADVERTISEMENT

Activitatea politică a lui Hellvig a început pe când acesta avea 24 de ani. Rând pe rând, Hellvig a fost consilier politic al lui Horia Rusu (PNL), al lui Constantin Dudu Ionescu, pe atunci ministru de interne, dar și al lui Mugur Isărescu, în perioada în care guvernatorul BNR a candidat la președinția României.

Eduard Hellvig a avut multe funcții importante

Ales deputat de Bihor în legislatura 2004, Eduard Hellvig a îndeplinit atunci și funcția de secretar al Comisiei pentru Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională și membru al Adunării Parlamentare a NATO.

ADVERTISEMENT

Doi ani mai târziu, în 2006, Hellvig a fost ales europarlamentar, interval în care a fost membru al Comisiei de Comerț Internațional și membru în Subcomisia pentru Securitate și Apărare. Devenit membru PNL în 2008, Hellvig ajunge consilierul lui Crin Antonescu, devenind secretar general al PNL între 2011 și 2014.

În 2012, la 38 de ani, Hellvig primește funcția de ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului în Guvernul Victor Ponta. La alegerile parlamentare din decembrie 2012, Hellvig este ales deputat de Ilfov din partea PNL.

ADVERTISEMENT

Eduard Hellvig a fost deputat și europarlamentar

Ales vicepreședinte al Camerei Deputaților, Eduard Hellvig a demisionat în 2013 din Parlament și a preluat mandatul de europarlamentar din partea PNL. În noua funcție, Hellvig a avut un rol activ în comisia pentru piața internă și protecția consumatorilor, în delegația la Comisia parlamentară de cooperare UE-Moldova, dar și delegația la Adunarea Parlamentară Euronest.

Propus în fruntea SRI de către președintele Klaus Iohannis pe 19 februarie 2015, Eduard Hellvig a preluat funcția pe 3 martie 2015. În ultima declarație de avere a demnitarului apare faptul că acesta a început anul trecut ridicarea unei case în Tunari.

ADVERTISEMENT

Soția lui Eduard Hellvig este manager la o firmă

Tot anul trecut, ca orice om obișnuit, Eduard Hellvig a contractat un credit ipotecar bancar, de 1.699.500 lei, scadent în 2050. Șeful SRI deține și mai multe bijuterii, ceasuri și tablouri evaluate în 2019 la 30.000 lei.

Căsătorit cu Andreea Oana și tatăl unei fete, Sara, pentru care încasează anual o alocație de 2280 lei, Eduard Hellvig primește un salariu anual de 171.515 lei, la care se adaugă câștigurile soției, de 23863 lei pe an.

ADVERTISEMENT