News

Șeful Statului Major al Apărării are Covid-19. Ministrul Nicolae Ciucă e în izolare

26.11.2020 | 22:28
Seful Statului Major al Apararii are Covid19 Ministrul Nicolae Ciuca e in izolare
ADVERTISEMENT

Șeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, a fost testat pozitiv la Covid-19.

Testul a fost efectuat joi, 26 noiembrie, iar generalul este asimptomatic. Ministrul apărării Nicolae Ciucă a fost testat și este negativ, însă a intrat în izolare din precauție.

ADVERTISEMENT

Au fost luate măsurile stabilite de protocolul aplicabil în această situație, generalul-locotenent Petrescu intrând în izolare într-un spațiu special destinat la sediul MApN, de unde își exercită în continuare atribuțiile funcționale”, precizează MApN, conform Digi 24.

Ministrul Nicolae Ciucă e în izolare de teama Covid-19

Cu toate că a fost testat negativ, ministrul Nicolae Ciucă a intrat în izolare și va fi retestat peste 72 de ore, conform unui anunț oficial al MApN.

ADVERTISEMENT

Potrivit datelor oficiale publicate pe site-ul ministerului, Daniel Petrescu e în funcție din 28 noiembrie anul trecut. Petrescu a fost, în perioada 2017-2019, comandantul Comandamentului Multinațional de Divizie Sud-Est (HQ MND-SE) din București.

Experiența sa profesională include funcții îndeplinite la nivel tactic, operativ și strategic în cadrul Forțelor Terestre Române, în comandamente NATO și în teatrele de operații.

ADVERTISEMENT

La nivel tactic, a comandat Batalionul 2 Infanterie Calugăreni din București, în perioada ianuarie 2004 – octombrie 2008. A comandat, de asemenea, Brigada 2 Infanterie Rovine în perioada august 2016 – august 2017, mare unitate care s-a transformat în Brigada Multinațională Sud-Est.

La nivel operativ, a fost șef de stat major al Centrului de Conducere Operațională între anii 2010 – 2013, structură destinată coordonării contingentelor românești participante în teatrele de operații.

ADVERTISEMENT

Experiența sa la nivel strategic include funcții în Statul Major General, la Direcția planificare strategică și Direcția operații.

În perioada iunie 2013 – iulie 2016, a activat ca Reprezentant militar al Şefului Statului Major General la Comandamentul Aliat pentru Transformare, comandament strategic al NATO situat în Norfolk, Virginia, SUA.

Un veteran al teatrelor de operații, Generalul-locotenent Daniel Petrescu este șef de promoție al Institutului Militar de Infanterie “Nicolae Bălcescu” de la Sibiu , promoția 1992, șef de promoție al Universității Naționale de Apărare „Carol I”, promoția 2003, absolvent „cu distincție” al Colegiului Național de Război din cadrul Universității Naționale de Apărare Washington DC, SUA, unde a urmat un master în „Strategie de securitate națională”.

ADVERTISEMENT