News

Șeful TikTok, Kevin Mayer, și-a dat demisia. Donald Trump a amenințat că va interzice aplicația în SUA

27.08.2020 | 15:54
Seful TikTok Kevin Mayer sia dat demisia Donald Trump a amenintat ca va interzice aplicatia in SUA
ADVERTISEMENT

Scandalul imens din jurul TikTok a adus decizii radicale la vârful aplicației care aparține de compania ByteDance, iar CEO-ul acesteia, Kevin Mayer, și-a dat demisia.

Decizia vine la doar patru luni de la numirea sa în funcție și are la bază recentele amenințări pe care liderul SUA, Donald Trump, le-a lansat în direcția companiei.

ADVERTISEMENT

Recent, șeful de la Casa Albă a emis un ordin executiv prin care ar interzice Tiktok să opereze în State în 45 de zile, dacă nu era vândut de compania mamă, ByteDance. Ordinul interzicea şi ca după cele 45 de zile să aibă loc orice fel de tranzacţie în jurisdicţia SUA cu firma ByteDance.

Kevin Mayer și-a dat demisia din fruntea TikTok. Trump a amenințat că va interzice aplicația în SUA

Șeful TikTok, Kevin Mayer, și-a dat demisia. Acesta a luat decizia radicală după ce Donald Trump a amenințat că va interzice aplicația în Statele Unite ale Americii, informează Financial Times.

ADVERTISEMENT

”Dat fiind faptul că în ultimele săptămâni mediul politic s-a schimbat brusc, m-am gândit mult la schimbările structurale de care va avea nevoie compania și ce înseamnă acest lucru pentru rolul global pe care mi l-am asumat.

Cu inima grea vreau să vă anunț pe toți că am decis să părăsesc compania”, a scris el într-un mesaj către angajați, conform presei de peste ocean.

ADVERTISEMENT

Compania TikTok l-a angajat pe Mayer cu mai puțin de patru luni în urmă pentru a conduce aplicația, prima a companiei chineze care a câștigat atât de mult teren în țările occidentale. Pe lângă responsabilitățile sale de CEO, Mayer a devenit și manager al ByteDance, compania care deține TikTok

Între timp, TikTok a căzut sub tirul criticilor din partea guvernului SUA, iar Trump a amenințat că va interzice aplicația dacă nu este vândută de ByteDance.

ADVERTISEMENT

Acuzații grave aduse de Trump

La începutul lunii august, Donald Trump a lansat acuzații extrem de grave la adresa acestei companii, pe care a acuzat-o că ar fura informații în beneficiul Chinei.

“TikTok adună automat cantităţi mari de date şi informaţii de la utilizatorii săi, inclusiv date despre poziţia pe hartă, despre browsing şi istoricul de căutări.

Acest lucru ar putea permite Partidului Comunist Chinez acces la informaţiile personale ale americanilor, permiţându-i Chinei să urmărească poziţia angajaţilor federali din State şi a contractorilor, creând dosare cu informații personale, spionând şi şantajând angajaţii”, spunea liderul SUA.

  • TikTok este o aplicație mobilă care permite utilizatorilor să creeze sau să urmărească clipuri video de 15 secunde. Cel mai adesea, clipurile au pe fundal fragmente din piese muzicale, pe care protagoniștii cântă ori dansează.
ADVERTISEMENT