News
notix pixel id

Șeful unei mari companii aeriene dă verdictul: vaccinarea va fi necesară pentru a călători cu avionul

21.03.2021 | 16:39
Șeful unei mari companii aeriene dă verdictul: vaccinarea va fi necesară pentru a călători cu avionul
Șeful unei mari companii aeriene dă verdictul: vaccinarea va fi necesară pentru a călători cu avionul Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

„Guvernele vor insista” asupra vaccinurilor pentru călătorii internaționali este de părere Alan Joyce, șeful companiei aeriene australiene Qantas.

Guvernele vor cere vaccinarea celor care călătoresc cu avionul, spune șeful unei mari companii aeriene

Vaccinurile împotriva coronavirusului sunt considerate cruciale pentru revigorarea unei industrii care a văzut numărul pasagerilor la nivel mondial scăzând cu 75,6% anul trecut.

Alan Joyce a declarat că multe guverne vorbesc despre vaccinare ca „o condiție de intrare (în țară n.r.)”. Și chiar dacă nu ar fi așa, oficialul consideră necesară aplicarea acestei politici de către companiile aeriene.

ADVERTISEMENT

“Avem datoria să avem grijă de pasagerii noștri și de echipajul nostru, pentru ca toată lumea din aeronavă să fie în siguranță”, a spus Joyce pentru BBC.

El crede că acest lucru ar justifica modificarea termenilor și condițiilor la care sunt rezervate biletele.

ADVERTISEMENT

Alan Joyce crede că pasagerii ar fi dispuși să accepte schimbarea. „Marea majoritate a clienților noștri consideră că aceasta este o idee excelentă – 90% dintre persoanele pe care le-am chestionat consideră că ar trebui să fie o cerință ca oamenii să fie vaccinați pentru a călători pe plan internațional.”

Există însă și unele voci care nu sunt de acord, inclusiv Organizația Mondială a Sănătății. Directorul său pentru sănătate și inovație digitală, Bernardo Mariano, a declarat: „Nu aprobăm faptul că un pașaport de vaccinare ar trebui să fie o condiție pentru călătorie”.

ADVERTISEMENT

El a adăugat că – indiferent de ceea ce dorește sectorul privat – ar fi necesară o abordare unitară din partea guvernelor pentru ca această schimbare să funcționeze.

Aviația este vitală pentru economia globală. Asociația Internațională a Transportului Aerian (IATA) estimează că aduce 1,8 trilioane de dolari în activitatea economică globală.

ADVERTISEMENT

Dar restricțiile guvernamentale și teama de a contracta noul coronavirus au dus la o scădere fără precedent a numărului de pasageri într-o industrie care transporta 4,5 miliarde de oameni în 2019.

Lipsa pasagerilor înseamnă că în ultimele șase luni ale anului 2020 Qantas a pierdut 800 milioane de dolari americani. Prin comparație cu un profit de 596 milioane de dolari în aceeași perioadă a anului 2019. Aceasta a însemnat, de asemenea, concedierea a 8.500 de persoane de la un personal pre-pandemic de aproximativ 29.000 de persoane.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 867. 32 pagini + Horoscop 2022!
A apărut noua revistă Taifasuri