Simona Halep

Simona are un nou antrenor. Cine va pregăti echipa României de FED Cup

Echipa României de FED Cup are un nou căpitan nejucător după ce Ilie Năstase a fost suspendat de ITF pentru trei ani. Federaţia Română de Tenis a anunţat cine îi va lua locul fostului număr...
02.11.2017 | 14:57
Simona are un nou antrenor Cine va pregati echipa Romaniei de FED Cup

Echipa României de FED Cup are un nou căpitan nejucător după ce Ilie Năstase a fost suspendat de ITF pentru trei ani. Federaţia Română de Tenis a anunţat cine îi va lua locul fostului număr 1 mondial.

Florin Segărceanu a fost numit căpitanul nejucător al echipei României de FED Cup în locul lui Ilie Năstase. Anunţul a fost făcut joi, 2 noiembrie, pe site-ul Federaţiei Române de Tenis. Echipa de FED Cup a fost compusă, în 2017, din Simona Halep, Irina Begu, Monica Niculescu şi Sorana Cîrstea.

Segărceanu şi Alina Tecşor, antrenori la FED Cup

Federaţia Română de Tenis anunţă că, începând cu data de 31 octombrie 2017, Florin Segărceanu, fostul mare jucător de tenis, este noul căpitan-nejucător al echipei de Fed Cup a României. El va face echipă cu Alina Tecşor-Cercel, care rămâne, în continuare, antrenorul acestei echipe. Următorul meci al României în Cupa Federaţiei va avea loc anul viitor, în perioada 10-11 februarie, pe teren propriu, împotriva Canadei, în primul tur al Grupei Mondiale II”, se arată în anunţul Federaţiei.

Florin Segărceanu a mai fost căpitanul nejucător al echipei României de Cupa Davis în 1995. Fostul tenismen a ocupat locul 73 în ierarhia ATP, cea mai bună clasarea a acestui în clasamentul mondial. Florin Segărceanu a rămas cunoscut în tenis drept singurul jucător care i-a luat un set lui John McEnroe la ediţia din 1983 de la Wimbledon. Atunci, jucătorul de tenis din Statele Unite ale Americii a cucerit al doilea trofeu pe iarba londoneză din cele trei cucerite.