Sport

Șeicii de la PSG în al nouălea cer după ce Lionel Messi a luat Balonul de Aur! ”Este o mândrie imensă”

Lionel Messi a fost desemnat drept cel mai bun fotbalist al lumii în 2021. Vedeta din atacul lui PSG a primit Balonul de Aur, această decizie stârnind reacții controversate.
30.11.2021 | 09:20
Seicii de la PSG in al noualea cer dupa ce Lionel Messi a luat Balonul de Aur Este o mandrie imensa
ADVERTISEMENT

Deși trofeul Balonul de Aur este decernat de revista France Football, este abia a doua oară în istorie când un club francez are un câștigător al distincției.

Primul dintre aceștia a fost legendarul atacant Jean-Pierre Papin, care, în 1991, cucerea Balonul de Aur. Fotbalistul francez era atunci legitimat la Olympique Marseille.

ADVERTISEMENT

Investitorii arabi, mulțumiți că Lionel Messi a câştigat Balonul de Aur 2021

Nominalizarea lui Messi drept câștigător al Balonului de Aur a avut reacții controversate în lumea fotbalului. Celebrul Lothar Matthaus a fost foarte uimit de această decizie.

La polul opus s-a situat președintele clubului parizian, Nasser Al-Kelaifi, care consideră că triumful lui Messi este deja o fructificare a investiției sale din 10 august, când l-a transferat pe fotbalist de la FC Barcelona. Șeicii din Golful Persic se felicită acum pentru investiția în câștigătorul Balonului de Aur.

ADVERTISEMENT

Într-un comunicat oficial difuzat luni seară, imediat după gală, Nasser Al-Khelaifi afirma că ”este o mândrie imensă pentru PSG că Messi a câștigat Balonul de Aur”.

Lionel Messi a cucerit pentru a șaptea oară în carieră Balonul de Aur, însă pentru prima dată în tricoul lui PSG.

ADVERTISEMENT

Aș dori să-l felicit călduros pe Leo. La fel ca toți suporterii noștri din întreaga lume, suntem încântați să-l vedem pe unul dintre cei mai mari jucători din toate timpurile jucând în tricoul Roș-Albastru”, a spus liderul din Qatar, cu referire la acest subiect.

George Weah, traseu invers față de Lionel Messi

Deși cluburile franceze au dat, în istorie, numai doi câștigători ai Balonului de Aur, în anale există alți fotbaliști francezi care au intrat în posesia râvnitului trofeu.

ADVERTISEMENT

Raymond Kope, cel care dă numele jucătorului tânăr laureat, a câștigat Balonul de Aur la primele ediții, în 1958, pe când juca la Real Madrid.

Michel Platini a câștigat de trei ori la rând Balonul de Aur (1983, 1984 și 1985), iar Zinedine Zidane a ridicat trofeul în 1998, ambii evoluând pe atunci la Juventus Torino.

Interesant este cazul lui George Weah, actualul președinte al țării sale natale, Liberia. El a câștigat Balonul de Aur în 1995, după ce în prima parte a sezonului a evoluat pentru PSG, transferându-se apoi la AC Milan.

Messi, acum, a cules roadele de la PSG, în prima jumătate a anului evoluând, după cum bine se știe, la Barcelona.

ADVERTISEMENT