Fotbal international

Şeicii arabi de la PSG vor să o cumpere pe Leeds United! Şase investitori se luptă pentru echipa din liga a doua engleză

03.06.2019 | 17:27
Seicii arabi de la PSG vor sa o cumpere pe Leeds United Sase investitori se lupta pentru echipa din liga a doua engleza

Şeicii arabi de la PSG vor să o cumpere pe Leeds United, formaţie care a ratat promovarea în Premier League în actualul sezon. Actualii propietari ai clubului sunt dispuşi să vândă şi primele nume interesate de cumpărarea echipei au apărut deja.

Şeicii arabi de la PSG vor să o cumpere pe Leeds United. Negocierile au început în mai

Şeicii arabi de la PSG vor să o cumpere pe Leeds United, iar grupul QSI (Qatar Sports Investments), care deţine clubul din capitala Franţei, a intrat deja în negocieri cu patronii echipei engleze. Conform presiei din Anglia, discuţiile au început la mijlocul lunii mai şi par să intre în linie dreaptă. Cu toate acestea, un apropiat al lui Leeds United a susţinut că alţi cinci investitori sunt interesaţi de clubul englez.

“Qatar Sports Investments o să intre în fotbalul englez şi Leeds United este alegerea grupului de investitori. De doi ani au căutat posibilităţi şi echipe pentru a intra în fotbalul din Anglia”, a declarat o persoană apropiată de QSI pentru Financial Times. Leeds United a ratat promovarea în Premier League după ce echipa antrenată de Marcelo Bielsa a fost eliminată de Derby County în play-off-ul din liga a doua.

Şeicii arabi de la PSG vor să o cumpere pe Leeds United (sursă foto: hepta.ro)
Şeicii arabi de la PSG vor să o cumpere pe Leeds United (sursă foto: hepta.ro)

Arabii de la QSI au luat în calcul şi varianta AS Roma

La începutul lunii mai, în presa din Franţa a apărut informaţia că şeicii arabi sunt dispuşi să plece de la PSG, iar ţinta acestora ar fi AS Roma. Campioana Franţei a avut rezultate modeste în Europa, lucru care i-a dezamăgit pe şeicii de la QSI. În plus, taxele mari din Hexagon nu sunt pe placul arabilor, aceştia plătind impozite în valoare de aproape un miliard de euro de când au preluat formaţia de pe “Parc des Princes”.

La începutul lunii mai, compania QSI a făcut o ofertă de 400.000.000 de euro pentru cumpărarea clubului AS Roma. James Pallotta, patronul american al clubului din capitala Italiei, a refuzat oferta arabilor, considerând-o mult prea mică. Italienii sunt sponsorizaţi în prezent de Qatar Airways, fiind semnat un contract pentru perioada 2018-2021.

Şeicii arabi de la PSG vor să o cumpere pe Leeds United (sursă foto: hepta.ro)
Şeicii arabi de la PSG vor să o cumpere pe Leeds United (sursă foto: hepta.ro)

Leeds United, probleme financiare după ce a ratat promovarea în Premier League

Leeds United a ratat promovarea în Premier League, iar acest lucru a însemnat o pierdere economică de aproape 130.000.000 de lire sterline, bani care ar fi venit din drepturile de televizare. În aceste condiţii, Andrea Radrizzani, preşedintele clubului englez, a anunţat că perioada de transferuri va fi afectată de ratarea obiectivului din sezonul trecut.

“Va fi o vară dificilă pentru noi pe piaţa transferurilor, dar avem o academie foarte bună şi ne putem baza pe ea”, a declarat Andrea Radrizzani. În sezonul recent încheiat, Leeds United a cheltuit aproape 10.000.000 de lire pe achiziţii, însă englezii se aşteaptă că în această vară suma să fie înjumătăţită.