Fotbal international

Şeicii din Qatar vor să părăsească Parisul. Vezi în ce altă mare capitală a Europei doresc să investească

02.05.2019 | 11:47
PSG ar putea rămâne din vară fără patronii arabi, interesaţi să investească în alt campionat

Şeicii din Qatar vor să părăsească Parisul! Emirul Qatarului, Sheikh Tamim bin Hamad Al Thani, pare tot mai decis să renunţe la a mai băga o grămadă de bani în PSG, mai ales că în afara unor succese pe plan intern, uşor de obţinut în condiţiile în care eşti cel mai puternic club din punct de vedere financiar, alte performanţe nu au mai fost atinse şi acest lucru înseamnă foarte puţin în raport cu aspiraţiile patronilor din Golf.

Şeicii care conduc PSG vor să se retragă şi să cumpere un club în alt campionat

Nivelul competiţiei din Ligue 1 este unul extrem de scăzut la nivel de cele cinci campionate de top ale Europei, practic PSG plimbându-se ca prin parc într-un campionat în care doar când a trimis linia a doua competitoarele au putut să aibă şi ele un cuvânt. E adevărat, în ultimele săptămâni PSG a făcut mulţi paşi falşi în campionat, însă era cu titlul în vitrină de foarte multă vreme. Cu un asemenea campionat e aproape imposibil să vii şi să concurezi în Champions League la cel puţin două nivele mai sus.

Apoi Franţa este o ţară cu taxe foarte ridicate. În sport arabii au băgat peste un miliard de euro în cei şapte ani de când sunt la PSG numai în achitarea taxelor, care sunt la un loc mai mari decât cele din Spania, Italia şi Germania! Un motiv extrem de serios chiar şi pentru nişte oameni putrezi de bani să se gândească de două ori dacă merită investiţia.

PSG poate lăsa locul Romei, echipă care deja are sponsor din Qatar
PSG poate lăsa locul Romei, echipă care deja are sponsor din Qatar

Au făcut deja o ofertă patronului Romei

Acest lucru nu înseamnă că firma Qatar Sports Investiment nu vrea să rămână în fotbal. Doar că va căuta să achiziţioneze un alt club şi într-un campionat cu taxe mai suportabile, dar şi cu nivel al competiţiei interne ridicat. În opinia şeicilor acest campionat ar fi Serie A şi au făcut deja o ofertă de 400 de milioane patronului american de origini italiene al Romei, James Pallotta. Acesta a respins-o, considerând-o prea mică.

Roma are oricum deja legături cu Qatar-ul prin faptul că sponsorul este Qatar Airways, deci lucrurile s-ar lega destul de uşor. La Paris există multă îngrijorare în legătură cu intenţia patronilor de a abandona corabia şi de a pleca în alt campionat cu arme şi bagaje. Şi jucătorii, care au salarii foarte mari, sunt extrem de tensionaţi, pentru că nu ştiu ce se va întîmpla la club din vară.