Sport

Șeicii lui PSG s-au săturat de Neymar și îl trimit înapoi la FC Barcelona! Catalanii anunță în ce condiție l-ar vrea, împreună cu Leo Messi

Neymar (30 de ani) are zilele numărate la PSG. Șefii qatarezi ai campioanei Franței sunt hotărâți să se despartă de superstarul brazilian și vor să îl cedeze la Barcelona.
26.05.2022 | 10:06
Seicii lui PSG sau saturat de Neymar si il trimit inapoi la FC Barcelona Catalanii anunta in ce conditie lar vrea impreuna cu Leo Messi
Șeicii lui PSG s-au săturat de Neymar și îl trimit înapoi la FC Barcelona! Catalanii anunță în ce condiție l-ar vrea, împreună cu Leo Messi. FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Neymar mai are contract cu Paris Saint-Germain până în vara lui 2025, dar superstarul brazilian nu pare să mai îndeplinească așteptările Qatarului, stat care conduce campioana Franței. Șeicii vor, dacă se poate, să scape încă de acum de fotbalistul care, în 2017, i-a costat 222 de milioane de euro.

Neymar, pe făraș la PSG. Șeicii fac tot posibilul să îl îndepărteze pe brazilian

Șefii celei mai puternice echipe din Hexagon nu sunt mulțumiți de evoluțiile lui Neymar, chiar dacă, în urmă cu un an, i-a fost prelungit contractul. În viziunea conducerii, sud-americanul nu mai este cel mai important fotbalist din echipă, după sosire lui Lionel Messi și mai ales după ce Kylian Mbappe a optat să rămână la Paris.

ADVERTISEMENT

De o perioadă bună de timp, Neymar se află și în conflict cu suporterii lui PSG, care l-au criticat vehement în special după eliminarea din Liga Campionilor în dubla cu Real Madrid. „A fost o exagerare că fanii au plecat din tribune din cauza mea. Oricum, se vor sătura să mă huiduie pentru că mai am trei ani de contract”, a declarat, atunci, Neymar, pentru ESPN.

Deși Neymar pare destul de sigur pe el că își va duce la bun sfârșit contractul cu PSG, L’Equipe susține că parizienii vor face tot posibilul pentru a scăpa de el în această vară. Sursele celui mai important cotidian de sport din Franța susțin că, Luis Campos, cel care va fi numit consilier pe Parc des Princes, dorește să găsească o soluție cât mai rapidă pentru plecarea brazilianului.

ADVERTISEMENT

Problema de care se lovește Paris Saint-Germain în tentativa de a scăpa de Neymar sunt, bineînțeles, banii. Cum atacantul e încă sub contract, campioana Franței trebuie să găsească o echipă care să plătească pentru transferul său.

Barcelona nu are bani să-l primească înapoi pe brazilian

Un lucru e cert. Neymar nu va ajunge la FC Barcelona, cel puțin nu în această vară. Președintele Joan Laporta a transmis că gruparea blaugrana nu își permite să îl rescupere pe „decarul” în vârstă de 30 de ani.

ADVERTISEMENT

În 2017, atunci când Paris Saint-Germain i-a plătit clauza de reziliere în valoare de 222 de milioane de euro, Neymar a devenit cel mai scump transfer din istoria fotbalului. Acum, conform site-ului de specialitate transfermarkt.com, brazilianul a ajuns să valoreze „doar” 90 de milioane de euro.

„Cui nu-i place Neymar? Este un jucător excepțional, dar mai are contract cu PSG încă trei ani. Aceși fotbaliști care au semnat cu echipe precum PSG sunt de neatins când vine vorba de bani. Nu putem să îi cumpărăm oricât ar fi prețul. Ar fi irațional.

ADVERTISEMENT

Dacă ar fi jucători liberi și sunt și de o calitate excepțională și au mai și jucat la Barca, atunci ar fi altceva. Dar totuși ar rămâne la latitudinea antrenorului dacă ei se încadrează sau nu în noul nostru proiect”, a declarat președintele Barcelonei într-un interviu pentru L’Esportiu.

Laporta a vorbit și despre posibila revenire a lui Lionel Messi

Fanii Barcelonei îl așteaptă înapoi pe Camp Nou și pe Lionel Messi, cel care a plecat din Catalunia, sezonul trecut, după 21 de ani din cauza problemelor financiare ale grupării blaugrana.

„Messi a plecat cum a plecat. Cu toții ne-am fi dorit să își încheie cariera aici, dar din anumite motive nu s-a întâmplat așa. Nu a fost să fie din cauza fair play-ului financiar din Spania și a ofertei de la PSG.

Nu știu cum se descurcă ei în Franța. Poate că sunt într-un alt sistem decât aici, dar nu poți să reziliezi mai devreme un contract pentru că ar costa o sumă enormă de bani. Este adevărat că PSG are un stat în spatele ei, au o mulțime de ani și și-ar putea permite o astfel de extravaganță.

Totuși, dacă Neymar și Messi vor veni la Barcelona, nu vor veni decât gratis. Sunt doi fotbaliști care îmi plac enorm”, a mai spus președintele catalanilor.

ADVERTISEMENT