Fotbal international

Șeicul care a vrut să cumpere Dinamo a plecat de la Charlton. Cât a durat aventura în Championship

09.06.2020 | 14:50
Seicul care a vrut sa cumpere Dinamo a plecat de la Charlton Cat a durat aventura in Championship
Șeicul Tahnoon Nimer, cel care a vrut să cumpere pachetul majoritar de acțiuni de la Dinamo, a plecat de la clubul englez Charlton Athletic. Sursă foto: Twitter Charlton Athletic
ADVERTISEMENT

Șeicul Tahnoon Nimer, cel care a vrut să cumpere pachetul majoritar de acțiuni de la Dinamo, a plecat de la clubul englez Charlton Athletic.

Șeicul care a vrut să cumpere Dinamo a plecat de la Charlton

În luna ianuarie, FANATIK a anunțat în exclusivitate că șeicul Tahnoon Nimer este interesat de preluarea lui Dinamo, dar în cele din urmă negocierile au picat, astfel că arabii au rămas doar cu Charlton Athletic, club de la care pleacă acum.

ADVERTISEMENT

Fondul de investiţii Abu Dhabi Business Development, controlat de Nimer, a cumpărat clubul Charlton Athletic din Championship pentru suma de aproximativ 50 de milioane de lire sterline, dar lucrurile nu au mers deloc bine în Anglia.

La doar cinci luni de la preluarea acțiunilor clubului britanic, Tahnoon Nimer a anunțat, conform BBC, că va renunța la Charlton, urmând să cedeze pachetul majoritar unui grup condus de omul de afaceri Paul Elliot.

ADVERTISEMENT

Charlton vrea să-l dea în judecată pe Nimer

”În urma unor ședințe și discuții purtate, am luat dificila decizie, urmând sfaturi și luând în considerare dorința suporterilor, de a ceda clubul unui grup de investiții care poate duce clubul către următorul nivel”, a transmis Tahnoon Nimer pe Instagram.

Reprezentantul Abu Dhabi Business Development a acuzat în trecut că fondurile clubului au fost folosite într-un mod ”greșit și imoral”. La rândul său, Matt Southall, directorul executiv de la Charlton, a transmis că îl va da în judecată pe Tahnoon Nimer pentru acuzele făcute.

ADVERTISEMENT

”Prioritatea mea este, în acest moment, să protejez clubul și membrii staff-ului, dar mă voi întâlni cu avocații mei pentru a începe un proces cu Tahnoon Nimer, pentru defăimare. 

Ne dorim ca Charlton să fie condus într-o manieră responsabilă, dar acțiunile acționarului majoritar au făcut dificilă o astfel de manieră. Până la această dată, niciun ban din cei promiși de Tahnoon Nimer nu au ajuns în conturile clubului”, a spus Matt Southall.

ADVERTISEMENT

Charlton Athletic se află, după disputarea a 37 de etape din Championship, pe locul 22, retrogradabil, la două puncte distanță de prima poziție care asigură menținerea în a doua ligă engleză și în stagiunea viitoare.

ADVERTISEMENT