Fotbal international

Șeicul Răzvan Lucescu! Al Hilal a încasat 4.000.000 de dolari după ce a câştigat Liga Campionilor Asiei

24.11.2019 | 13:46
Seicul Razvan Lucescu Al Hilal a incasat 4000000 de dolari dupa ce a castigat Liga Campionilor Asiei
ADVERTISEMENT

Antrenorul Răzvan Lucescu este un adevărat șeic la Al Hilal, după ce a reușit să aducă trofeul Ligii Campionilor Asiei. Cea mai importată echipă saudită a ajuns pentru a șaptea oară în istorie în finala competiției pe care a câștigat-o acum pentru a treia oară, după performanţele din 1991 și 2000, prima dată cu Anghel Iordănescu pe bancă.

UPDATE, 24 noiembrie, ora 13:50 / Al Hilal a câştigat Liga Campionilor Asiei după ce a învins-o pe Urawa Red Diamonds şi în manşa retur, scor 2-0. Formaţia antrenată de Răzvan Lucescu a încasat 4.000.000 de dolari pentru această performanţă. În plus, de când a fost adus antrenorul român, arabii au primit în total 4.400.000 de dolari pentru prestaţiile echipei.

ADVERTISEMENT

Șeicul Răzvan Lucescu, al patrulea antrenor român care ajunge în finala Ligii Campionilor Asiei

Numit în vară la conducerea echipei Al Hilal, Răzvan Lucescu i-a cucerit deja pe arabi și a devenit un adevărat șeic. El este doar al patrulea antrenor român care ajunge în finala Ligii Campionilor Asiei, după Anghel Iordănescu, Laurențiu Reghecampf și Cosmin Olăroiu, dar doar primul a câștigat trofeul.

Al Hilal ar putea obține o sumă considerabilă, patru milioane de dolari, în cazul în care va câștiga Liga Campionilor Asiei. De remarcat este faptul că de la aducerea sa în vară, Lucescu a băgat în conturile clubului aproximativ 2,4 milioane de dolari din această competiției: 150.000 – sferturi, 250.000 – semifinale și 2.000.000 – finală.

ADVERTISEMENT

Al Hilal poate deveni cel mai titrat club din Asia

În prima manșă a finalei Ligii Campionilor Asiei, Al Hilal a învins Urawa Red Diamonds pe teren proriu, scor 1-0, prin golul marcat de peruanul Andre Carillo. La finalul jocului, Lucescu a fost primit cu ovații de jurnaliștii arabi la conferința de presă, dar a spus că nu a fost mulțumit de faptul că jucătorii nu au reușit și golul doi.

Manșa retur a finalei Ligii Campionilor Asiei se va disputa duminică, 24 noiembrie, de la ora 12:00, în Japonia. În cazul în care va reuși câștigarea trofeului, Al Hilal va deveni cea mai titrată echipă de pe continent. Saudiții își vor trece în palmares al treilea succes în această competiție, egalându-i pe sud-coreenii de la Pohang Steelers.

ADVERTISEMENT