News

Seism cu magnitudinea de 6,6 grade pe Richter în Cipru. Oamenii au ieșit în stradă de teamă

Un seism major a avut loc în Cipru, în noaptea de luni spre marți. A înregistrat o magnitudine de 6,6 grade pe scara Richter, iar de teamă, mai mulți oameni au ieșit în stradă.
11.01.2022 | 10:36
Seism cu magnitudinea de 66 grade pe Richter in Cipru Oamenii au iesit in strada de teama
ADVERTISEMENT

Mai exact, seismul s-a produs la ora locală 01:07 GMT, producând și o adâncime de 9,6 km, la 48 km depărtare de oraşul Polis.

Nu s-au raportat până acum victime, cu toate că în mai multe locuri din Cipru mișcarea telurică a fost intens simțită de populație.

ADVERTISEMENT

Nu s-au raportat, momentan, victime

În capitala Nicosia, cutremurul de 6, 6 pe Richter s-a manifestat, de asemenea, foarte puternic, aici unii locuitori părăsindu-și casele preț de câteva ore și au stat în stradă de teamă, scrie NDTV.

Pe rețelele de socializare au apărut imagini din timpul cutremurului, în care se poate vedea reacția înspăimântătoare a oamenilor. De altfel, mai multe persoane au împărtășit pe rețelele de socializare cât de neplăcută a fost o astfel de experiență.

ADVERTISEMENT

”Timpurile de sfârșit. Așteptați-vă la mai multe astfel de evenimente. Aveți grijă de voi!”, a scris un internaut pe Twitter.

”Acesta a fost unul dintre cele mai lungi cutremure pe care le-am experimentat vreodată. Întreaga casă a tremurat pentru un minut bun”, a scris tot pe Twitter și Emilia Papadopoulus, o personalitate importantă în Cipru.

ADVERTISEMENT

”Slavă Domnului, epicentrul a fost în mare, la vest de Paphos. Nu a fost emisă nicio avertizare de tsunami și încă nu au fost raportate daune”, a mai scris și Yannis Koutsomitis, o altă personalitate importantă din Cipru.

Alte cutremure majore din Cipru

Cipru este o zonă care nu poate fi ocolită de cutremure, deoarece se află într-un punct cu activitate seismică intensă, acolo unde placa tectonică eurasiatică se întâlnește cu cea africană.

ADVERTISEMENT

Unele dintre cele mai puternice cutremure din Cipru și care au rămas în istorie sunt cele din 9 octombrie 1996 și 10 septembrie 1953.

Pe 9 octombrie 1996, orașele de coastă, Paphos și Limassol, au fost lovite de un cutremur cu magnitudinea de 6,8 grade pe scara Richter. Zeci de case au fost distruse, două persoane pierizându-și viața.

Pe 10 septembrie 1953, a mai avut loc un cutremur de 6,3 grade pe scara Richter. Regiunea Paphos a fost cea mai afectată, aici sute de case fiind distruse, iar 40 de persoane au murit.

ADVERTISEMENT
Tags: