Sport

Mihai Stoichiță a anunțat cine a rămas în cursa pentru postul de selecționer. Când se va lua decizia finală

Naționala de fotbal a României nu va mai rămâne mult timp fără selecționer. Directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiță, a anunțat data până la care ”tricolorii” vor avea un nou antrenor pe bancă. 4 nume au rămas în cursă.
30.12.2021 | 17:02
Mihai Stoichita a anuntat cine a ramas in cursa pentru postul de selectioner Cand se va lua decizia finala
ADVERTISEMENT

Mihai Stoichiță este optimist și spune că în primele zile ale noului an echipa națională a României va avea un nou selecționer.

Directorul tehnic al Federației Române de Fotbal s-a întors recent din Franța, unde, alături de președintele FRF Răzvan Burleanu, au încercat să-l convingă pe Adrian Ursea să preia banca naționalei. Viitorul selecționer ar putea fi, însă, un nume uriaș din fotbalul românesc.

ADVERTISEMENT

Mihai Stoichiță: ”Până la Sfântul Ion vom avea selecționer”

Oficialul FRF a enunțat data până la care echipa națională va avea un nou selecționer, postul fiind vacant de la finalul lunii noiembrie, de când contractul lui Mirel Rădoi a ajuns la scadență.

Mihai Stoichiță a mai spus că toți cei patru tehnicieni rămași în cursa pentru banca naționalei: Adrian Mutu, Ladislau Boloni, Edi Iordănescu și Adrian Ursea, au șanse egale de a fi numiți, iar decizia va fi luată în Comisia Tehnică a FRF.

ADVERTISEMENT

”Până la Sfântul Ion vom avea selecționer. Nu este o loterie postul de selecționer. Sunt mai multe criterii pe care trebuie să le analizăm și o vom face când vom alege selecționerul.

Nu a fost prioritară discuția despre remunerări, situații materiale, ci o analiză pertinentă a situației în care suntem. Ce poate oferi Federația, cu ce poate veni oricare dintre posibilii selecționeri.

ADVERTISEMENT

Ce m-a bucurat a fost că fiecare dintre ei își doresc foarte mult să fie antrenorii echipei naționale, sunt dornici să preia această funcție, cu riscurile de rigoare pentru că nu trecem printr-un moment foarte bun”, a explicat Stoichiță, la Digisport.

Încă un posibil selcționer va fi contact de FRF imediat după Revelion

Mihai Stoichiță a mai spus că Federația Română de Fotbal îl va contacta în perioada imediat următoare pe unul dintre cei mai importanți antrenori din fotbalul românesc, fost selecționer.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre Victor Pițurcă, tehnicianul cu trei mandate pe banca primei reprezentative. Acesta este liber de contract de la sfârșitul anului trecut și a mărturisit că își dorește să lucreze din nou cu FRF.

”Nu, cu Pițurcă nu am vorbit, nu încă, e Revelionul, dacă nu s-o fi dus pe undeva. Dar vom discuta și cu Victor Pițurcă”, a mai spus Stoichiță pentru sursa citată.

Victor Pițurcă are în CV trei mandate pe banca ”tricolorilor”. Primul, altfel cel mai scurt, s-a derulat în perioada iunie 1998 – decembrie 1999. Al doilea mandat a fost și cel mai lung, din decembrie 2004 până în aprilie 2009. În fine, ultimul a fost în perioada iunie 2011 – octombrie 2014.

ADVERTISEMENT