Fotbal international

Ce s-a întâmplat cu medaliile de bronz ale englezilor. Gareth Southgate, șocat de decizia UEFA

10.06.2019 | 17:17
Anglia - Elveția s-a decis la lovituri de departajare și Anglia a terminat pe 3. Însă UEFA a decis să facă festivitate de premiere. Gareth Southgate, șocat de decizia UEFA

Un episod absolut bizar s-a consumat la finalul meciului pentru locul 3 în Liga Națiunilor. Anglia a reușit să ocupe treapta de bronz la prima ediție a nou înființatei competiții, după ce a avut în portarul Pickford omul care a apărat o lovitură de departajare din seria care a urmat la finalul a 120 de minute fără gol. Și același Pickford a și executat imparabil una dintre lovituri.

Selecționerul Angliei, șocat de decizia UEFA după finala mică a Ligii Națiunilor

După meci bucurie în tabăra insularilor, pentru că bronzul la prima ediție a Ligii Națiunilor nu este deloc un rezultat oarecare. Fanii englezi exultau și ei în tribune, așteptând să își vadă favoriții primind medaliile de bronz și venind să le arate suporterilor. Nici vorbă de așa ceva. Englezii au fost înștiințați de către oficialii UEFA că pot merge la vestiar.

Moment de confuzie și pe teren și în tribune, dar în cele din urmă elevii lui Gareth Southgate s-au conformat indicațiilor venite de la oficialii forului european și au plecat la vestiare. Unde îi aștepta pe masă o geantă plină cu medaliile de bronz, acele medalii pe care speraseră să le pună la gât la o festivitate de premiere după meci.

Anglia – Elveția a fost decis și de portarul Pickford. Care, la fel ca toți colegii, și-a luat medalia de bronz abia la vestiar

Ce a spus Gareth Southgate despre decizia UEFA

Selecționerul Gareth Southgate nu și-a putut ascunde atât consternarea că munca jucătorilor săi nu a fost onorată așa cum ar fi trebuit cât și pentru felul în care au primit medaliile, într-o geantă, de parcă li s-ar fi pregătit niște pachete cu sandvișuri pentru drum. Și jucătorii au fost destul de surprinși de modul în care a procedat UEFA, mulți considerând decizia ca pe o lipsă de respect pentru echipa de pe locul 3.

“Să nu poți primi medaliile pe care le-ai câștigat muncind pe teren mai bine de 120 de minute, să nu te poți bucura cu ele în fața suporterilor tăi pentru mine nu are nici o logică, nici o explicație. Unii dintre jucători spun că e lipsă de respect față de echipa care a terminat totuși pe locul 3, alții fac haz de necaz și se mulțujmesc pentru faptul că totuși nu au uitat de tot de noi și barem plecăm cu ele acasă.”