Fotbal intern

Selecţionerul Armeniei putea să antreneze România! Când a fost Joaquin Caparros pe lista FRF

02.04.2021 | 22:34
Selectionerul Armeniei putea sa antreneze Romania Cand a fost Joaquin Caparros pe lista FRF
ADVERTISEMENT

Selecționerul Armeniei a fost la un pas să îi antreneze pe „tricolori”. Spaniolul Joaquin Caparros a fost una dintre opțiunile conducerii Federației Române de Fotbal chiar înainte de mandatul lui Christopher Daum.

Fostul antrenor al mai multor echipe importante din campionatul Spaniei precum Sevilla, Villarreal, Levante, Granada sau Osasuna a reușit să schimbe fața echipei naționale a Armeniei, ceea ce ar fi putut face și la echipa națională a României.

ADVERTISEMENT

În vârstă de 65 de ani, Caparros a devenit antrenor încă din 1981, la vârsta de 26 de ani, când actualul antrenor al României abia se năștea, ceea ce spune multe despre experiența uriașă a tehnicianului.

Joaquin Caparros putea antrena România în locul lui Christoph Daum

Dan Alexa a dezvăluit în premieră că Joaquin Caparros a fost aproape să preia prima reprezentativă a României, însă Christoph Daum a fost ales de către conducerea Federației Române de Fotbal: „Îl ştiam pe Caparros. A fost şi pe lista scurtă a naţionalei României, chiar înainte de Daum, dacă nu mă înşel”, a spus actual antrenor al celor de la ACS Poli Timișoara pentru TV Telekom Sport.

ADVERTISEMENT

„Chirurgul” știe acest lucru de la preparatorul fizic spaniol cu care lucra în acea perioadă și care l-a „avertizat” că România va arăta cu totul altfel sub „bagheta” experimentatului antrenor: „Era Caparros pe lista scurtă ca să-l luăm noi la naţională. Aveam un preparator spaniol şi de atunci mi-a zis «Dacă vine Caparros la naţionala României, o să vedeţi o schimbare incredibilă”, a surprins tânărul antrenor al bănățenilor.

Ba mai mult, Alexa consideră că Armenia nu a câștigat doar pe teren meciul cu România, ci și din punct de vedere tactic, impunând ritmul de joc dorit: „A fost un rezultat neaşteptat în Armenia. Armenia a arătat foarte bine. Nu doar că a învins, ci a şi impus ritmul jocului cu noi”.

ADVERTISEMENT

Dan Alexa îl susține și el pe Mirel Rădoi: „Ce a făcut Rădoi, nu a făcut nimeni. Încearcă să schimbe filosofia de joc!”

Dan Alexa îl susține și el Mirel Rădoi și consideră că acesta ar trebui să continue pe banca României în ciuda rezultatelor slabe, deoarece încearcă să schimbe jocul „tricolorilor” așa cum nici un alt selecționer nu a încercat: „Îl sprijin pe Rădoi. Ce a făcut Rădoi, nu a făcut nimeni. Încearcă să schimbe filosofia de joc. Cu siguranţă nu e uşor”.

Deși recunoaște că Mirel Rădoi a comis mai multe greșeli, Alexa e de părere că sunt mulți alți selecționeri care au greșit mult mai grav decât el și aduce aminte de performanțele reușite de el la tineret: „E criticat pentru schimbări, dar ştiu antrenori la echipa naţională care au greşit mai multe schimbări decât Rădoi. Sunt alături de Rădoi, e acelaşi care ne-a dus în semifinalele EURO U21”.

ADVERTISEMENT

Joaquin Caparros mai are contract cu naționala Armeniei până la data de 30 noiembrie 2021 şi a dus-o pe primul loc într-o grupă din care mai fac parte echipe precum Germania sau Islanda.

ADVERTISEMENT