Fotbal intern

Selecţionerul Austriei, încrezător înaintea meciului cu România: ”Va fi simplu!”

06.09.2020 | 15:28
Selectionerul Austriei increzator inaintea meciului cu Romania Va fi simplu
ADVERTISEMENT

Selecţionerul echipei naționale a Austriei, Franco Foda, este încrezător înaintea meciului cu reprezentativa României, din etapa a doua a Ligii Națiunilor.

Austria a plecat cu dreptul în competiției, după ce a învins Norvegia în deplasare cu scorul de 2-1 și a dominat jocul de la un capăt la altul.

ADVERTISEMENT

În schimb, ”tricolorii” s-au împiedicat surprinzător pe teren propriu cu Irlanda de Nord, scor 1-1, deși au jucat mai bine de o repriză în superioritate numerică.

Încredere pentru selecționerul Austriei înaintea meciului cu România

”România propune un altfel de fotbal decât Norvegia. E o echipă care pasează bine, îi place să dețină posesia. Ce trebuie să facem e destul de simplu însă. Să-i luăm mingea și s-o scoatem astfel din zona de confort!”, a declarat încrezător selecționerul Austriei.

ADVERTISEMENT

”Entuziasmul din joc și mentalitatea de învingători sunt atuurile noastre. Să continuăm pe linia asta și să rămânem la fel de concentrați. Hinteregger nu are decât o contuzie la glezna stângă, fără afectarea ligamentelor, dar titularizarea lui e incertă”, a mai spus Foda.

”Totul a decurs foarte bine în Norvegia, cu excepția golului încasat de la Haland. Trebuia să ne apărăm mai atent și poate că am fost puțin cam lacomi”, a mai menționat tehnicianul de 54 de ani.

ADVERTISEMENT

Partida Austria – România, din etapa a doua a Ligii Națiunilor, se va disputa luni, 7 septembrie, la Klagenfurt, de la ora 21:45. ”Tricolorii” conduşi de Mirel Rădoi au efectuat duminică o scurtă şedinţă de pregătire pe terenul din complexul hotelului în care sunt cazaţi.

Austriecii vor fi lipsiți de cel mai valoros jucător al lor, David Alaba, cotat la 55 de milioane de euro, dar și așa au un lot de trei ori mai valoros decât naționala noastră. Cei 23 de jucători ai lui Mirel Rădoi sunt cotați la 53 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

În istoria confruntărilor directe cu Austria, România are un palmares modest, cu o singură victorie în 8 meciuri oficiale. Singurul succes a fost pe 10 septembrie 1986, pe stadionul ”Ghencea”, în preliminariile pentru Campionatul European din 1988. Avea să fie o victorie categorică a ”tricolorilor”, la scor, cu 4-0.


  • (P) Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,29 este cota pentru ”12” la meciul Austria – România. Vezi aici toate cotele

ADVERTISEMENT