Fotbal international

Selecționerul brazilian Tite suflă și-n iaurt după pățania Argentinei. „Nu anunț formația pentru că nu vreau să dau informații rivalilor”

Înfrângerile șocante ale Argentinei și Germaniei l-au făcut pe selecționerul Braziliei, Tite, să ducă precauția la extrem înaintea partidei cu Serbia de joi.
24.11.2022 | 00:26
Selectionerul brazilian Tite sufla sin iaurt dupa patania Argentinei Nu anunt formatia pentru ca nu vreau sa dau informatii rivalilor
Tite, selecționerul Braziliei, s-a arătat extrem de precaut înaintea debutului echipei sale la Cupa Mondială.
ADVERTISEMENT

Brazilia debutează la Cupa Mondială joi, în ultima zi în care sunt programate meciurile din prima etapă a grupelor. Și, firește, privind la pleiada de vedete din echipa carioca, întreaga națiune așteaptă un titlu suprem pe care nu l-a mai izbutit de două decenii. Selecționerul Tite preferă însă precauția.

”Contraperformanţele altor naţionale, precum Argentina, trebuie să ne dea de gândit”, atrage atenția selecționerul brazilian Tite

Da, Brazilia este una dintre marile favorite la titlu. Numai că, în Qatar, acest statut nu a adus automat victoriile. Da, există exemplul Angliei, cu succesul categoric contra Iranului. Victoria Franței cu Australia. Sau succesul la scor al Spaniei, contra celor din Costa Rica.

ADVERTISEMENT

Dar, Danemarca, surpriza plăcută de la Euro, a fost ținută-n șah de Tunisia. Vicecampioana lumii, Croația, la fel, de Maroc. Iar Belgia a învins, dar n-a convins, cu Canada.

Ca să nu mai vorbim despre cele două șocuri. Înfrângerea suferită de Argentina contra Arabiei Saudite. Sau eșecul Germaniei în compania Japoniei.

ADVERTISEMENT

Mai mult, Brazilia nu are parte de un adversar facil. Serbia, primul adversar, este o echipă care a arătat că poate da lovituri mortale. A simțit-o pe pielea sa Portugalia lui Cristiano Ronaldo.

”Contraperformanţele altor naţionale, precum Argentina, trebuie să ne dea de gândit. Ştim că nu există momente uşoare în timpul unei Cupe Mondiale.

ADVERTISEMENT

Putem fi mândri că toate echipele calificate fac totul ca să câştige meciurile”, a spus Tite.

Brazilia ține „la secret” formula de start pentru meciul cu Serbia

Și nu a fost o declarație de complezență. Dovadă că a preferat să nu comunice formula de start. Pentru a nu le da indicii adversarilor. Dar și pentru că, scrie presa spaniolă, încă nu a făcut alegerea finală între Paqueta și Vinicius. Primul fiind indicat pentru un joc de posesie, iar al doilea pentru unul pe contre.

”Nu voi spune care este formația pentru mâine pentru că nu vreau să dau nicio informație rivalilor mei. Și nu numai.

ADVERTISEMENT

Când îi alegi pe cei 11 titulari, desigur că există oameni mulțumiți, și alții care sunt supărați. Dar mereu căutăm echilibrul echipei între atac și apărare.

Avem jucători grozavi, precum Neymar sau Vinicius. Dar și posibilitatea de a face cinci schimbări. Iar prin aceasta, poți modifica ritmul jocului, lucru care face parte din strategia noastră.

Și putem echilibra balanța în ceea ce privește oboseala acumulată”, a spus Tite.

”E bine să visezi, iar noi visăm să câștigăm finala”

Desigur, nu au lipsit întrebările legate de presiunea existentă în condițiile în care Brazilia nu a mai câștigat titlul de 20 de ani. Tite, care a anunțat oricum că va părăsi postul la finalul competiției, a răspuns tăios: ”Nu pot fi responsabil în ultimii 20 de ani pentru că sunt doar de șase în funcție.

Este adevărat că există presiune, pentru că suntem o țară pasionată de fotbal, dar avem și visul de a juca. Visul face parte din viață. E bine să visezi, iar noi visăm să câștigăm finala”.

În plus, el a precizat că, în opinia sa, dorința jucătorilor de a celebra prin dans golurile marcate, este o mostră de normalitate. ”Este caracteristica noastră. Așa cum respectăm culturile țărilor, o respectăm și pe a noastră”, a spus Tite.

ADVERTISEMENT