Fotbal international

Selecţionerul din Muntenegru vrea primă că ne-a scăpat de Daum: “Să îmi daţi un premiu”

06.09.2018 | 22:53
Selecţionerul din Muntenegru vrea primă că ne-a scăpat de Daum

România debutează în Liga Națiunilor vineri, de la ora 21.45, împotriva Muntenegrului. Selecționerul muntenegrean este de părere că naționala României s-a schimbat în bine în mandatul lui Cosmin Contra și spune, în glumă că vrea o primă pentru că ne-a scăpat de Daum. Antrenorul german a fost demis în urma eșecului cu Muntenegru, scor 0-1, în premilinariile pentru Campionatul Mondial 2018.

Naționala României a ratat calificarea la turneul din Rusia după înfrângerea cu Muntenegru din preliminarii, iar Cosmin Contra i-a luat locul lui Cristoph Daum pe banca echipei naționale. Selecționerul din Muntenegru, Ljubisa Tumbakovic, a declarat că tricolorii formează o echipă mult mai puternică după demiterea neamțului și preluarea mandatului de către Cosmin Contra.

“În aceste cinci, şase jocuri pe care le-am urmărit am observat că s-au rulat cam 31 de jucători. Aşa ca imagine pe care o lasă jocul echipei este mult mai bine legat, jucătorii sunt mult mai disciplinaţi, sunt mult mai orientaţi către joc, sunt mult mai inimoşi. Se vede un joc mai închegat, se vede o seriozitate şi o abordare mult mai serioasă şi mai bună a jocului, a echipei. O echipă mai închegată şi cu siguranţă că se observă multe îmbunătăţiri în acest stil de joc”, a spus muntenegreanul.

Selecționerul din Muntenegru a glumit pe seama demiterii lui Daum

Ljubisa Tumbakovic este de părere că înfrângerea cu Muntenegru a fost picătura care a umplut paharul și a dus la demiterea lui Cristoph Daum. Tehnicianul a spus, în glumă, că merită o primă pentru că ne-a scăpat de Daum: “Ar trebui să îmi daţi şi mie un premiu”, a glumit Tumbakovic, care a fost numit în funcție în ianurie 2016 și a condus naționala Muntenegrului în 18 partide.

Ce declara Cristoph Daum după înfrângerea cu Muntenegru din preliminariile CM 2018

După înfrângerea cu Muntenegru, fostul selecționer Cristoph Daum a făcut declarații care au sfidat realitatea din teren. “Trebuie să construim o echipă nouă. Am văzut câteva faze bune de-a lungul meciului. Dar până se adaptează jucătorii la un nivel ridicat, avem nevoie de o echipă nouă. Am văzut progres, am fost foarte motivați, dar nu am avut faze de gol. Fiecare meci a fost important, încă din primul meci am avut probleme. Am fost egalați târziu de Muntenegru, am ratat penalty în prelungiri. Echipa trebuie refăcută. Avem nevoie de jucători tineri. După primul meci am început să schimb echipa, să aduc jucători noi, adică de ceea ce aveam nevoie”, a fost reacția antrenorului german.

Cristoph Daum încă nu fusese demis în momentul în care a făcut aceste declarații și părea să aibă mai multe nemulțumiri: “Am învățat multe aici, despre România, despre fotbalul românesc. Am venit cu multe propuneri, cu ce trebuie făcut. Dar e un proces de durată. Sunt dezamăgit, împărtășesc asta alături de toți fanii români. Sunt foarte supărat că nu am oferit o calificare la Mondiale.”

Fostul selecționer a fost întrebat dacă își va da demisia, ca urmare a ratării obiectivului calificării.“Să-mi dau demisia? E doar o întrebare de presă. Nimeni nu e vinovat de această ratare a calificării. Să învățăm din acest eșec și să devenim mai buni. Nu trebuie să dăm vina pe cineva. Dacă mi se va propune prelungirea? Voi discuta, am fost atacat într-un mod incredibil din multe părți. E o plăcere să lucrez pentru România, dar trebuie să discut cu Federația. Și vom lua o decizie împreună. Acum sunt puțin dezamăgit de multe lucruri și trebuie să mă calmez”, a spus Daum.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri