Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Selecționerul Edi Iordănescu i s-a destăinuit unui fost internațional: „Voi convoca doar jucătorii care au atitudine!”. Video Exclusiv

Selecționerul Edi Iordănescu a avut o discuție cu Florin Gardoș despre convocări și viziunea sa. Dezbateri încinse la Fanatik SuperLiga.
22.03.2023 | 21:12
Selectionerul Edi Iordanescu i sa destainuit unui fost international Voi convoca doar jucatorii care au atitudine Video Exclusiv
26 de jucători a convocat Edi Iordănescu pentru meciurile cu Andorra și Belarus. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Selecționerul Edi Iordănescu a transmis un mesaj clar cu privire la modelul de comportament, atitudine și nivel pe care „tricolorii” trebuie să le îndeplinească pentru a face parte din lotul echipei naționale.

Selecționerul Edi Iordănescu a vorbit despre modelul său de jucător la națională cu Florin Gardoș: „O să dau din casă”

Ioana Cosma a ridicat o problemă la FANATIK SUPERLIGA„În acest moment e mai bun Tavi Popescu decât Andrei Ivan?”. Iar Florin Gardoș a răspuns provocării: „E mai bun Dobre. Astăzi nu e mai bun Tavi Popescu. E mai greu…”.

ADVERTISEMENT

Fostul fundaș central al naționalei a explicat cum gândește Iordănescu Jr.: „Uite, o să dau din casă. M-am întâlnit cu Edi la un meci și am avut o discuție vis a vis de echipa națională. Mi-a zis: ‘Vreau să chem jucătorii care vin cu sufletul deschis și care au atitudine’”.

VIDEO MAI JOS: 

Gardoș chiar aprobă decizia antrenorului: „Și sincer îl înțeleg. A trecut prin acea perioadă de patru meciuri consecutive în care au fost rezultatele dezastruoase și au fost jucători care au avut probleme de atitudine. Nu știu exact ce înseamnă asta sau ce au făcut”.

ADVERTISEMENT

Alex Bourceanu, filosofii pe tema atitudinii jucătorilor la echipa națională: „Vrea să explice fiecare de fapt altceva”

Alexandru Bourceanu a venit o viziune interesantă: „Cuvântul atitudine este pus în acest moment cu Edi Iordănescu și orice ar spune despre acest cuvânt pe care foarte multă lume îl îmbrățisează când vrea să explice fiecare de fapt altceva. Orice s-ar spune ar fi lipit de Edi Iordănescu.

La orice analiză despre un meci, la orice interviu al unui antrenor, acest cuvânt apare. Cei care îl folosesc trebuie să-l definească. Cum se vede pe teren atitudinea? Dacă vorbim de răutate, de atitudine în termeni de duel, de contact fizic, asta depinde de mulți alți factori. De exemplu de distanța dintre mine și colegul meu”.

ADVERTISEMENT

Fostul mijlocaș a încercat să explice ce înseamnă ca un jucător să arate pe teren că are atitudine: „Dacă eu stau aproape, eu pot să am atitudine și să îți iau mingea, dar dacă tu ești la Promenada n-am nicio șansă! Asta e o componentă tactică: distanța dintre jucători. Ține de abilitatea ta de fotbalist, dar și unde sunt colegii tăi. Deci nu despre asta e vorba. Atitudinea e altceva. Apoi putem să definim explicit care comportamente sunt potrivite și care nu”.

Alex Bourceanu, despre situația lui Andrei Ivan: „Ai voie sau n-ai voie să vorbești la telefon?”

Bourceanu a abordat și cazul lui Andrei Ivan: „De exemplu: ai voie sau n-ai voie să vorbești la telefon?”. Ioana Cosma consideră că lucrurile sunt clare în acest sens: „Păi și pentru asta nu există o amendă? Eu înțeleg că Ivan l-a supărat”.

ADVERTISEMENT

Fostul fotbalsit nu e însă foarte convins: „Cine spune că n-ai voie să vorbești la telefon? Ești în tribună și n-ai voie? Nu știu care este regulamentul! În orice situație trebuie definitivă problema și apoi vezi dacă ai încălcat sau nu. Eu nu știu ce înseamnă că n-am atitudine la antrenament!”. 

Alin Buzărin consideră că un selecționer nu poate gestiona lotul și să facă „armată” cu jucătorii: La echipa națională nu poți înființa un cod de amenzi ca la o echipă de club. Tu ca fotbalist nu ai nicio relație contractuală cu echipa națională. Ioana: Nu aveți regulament pe vremea lui Victor Pițurcă? Singura măsură care se poate lua este neconvocarea. L-am convocat și nu-l mai bag, iar data viitoare nu-l mai convoc!”. 

Fanatik SuperLiga, cea mai tare emisiune despre fotbalul românesc, poate fi urmărită în fiecare zi de luni până vineri, de la 10:30. Cu Horia Ivanovici, luni marți și vineri, și Ioana Cosma, miercuri și joi, ca prezentatori. Fanatik SuperLiga este LIVE pe site-ul FANATIK.RO, pe canalul de YouTube FANATIK, pagina de Facebook Horia Ivanovici Oficial, contul FANATIK de pe Tik-Tok, dar și pe contul de Twitch FANATIK.

ADVERTISEMENT
„A încălcat legea?” » Arpad Paszkany și tânăra sa iubită s-au întâlnit cu...
„A încălcat legea?” » Arpad Paszkany și tânăra sa iubită s-au întâlnit cu un politician foarte controversat la Hilton Budapesta
Turişti străini, îmbătaţi şi jefuiţi în baruri din Centrul Vechi al Capitalei
Turişti străini, îmbătaţi şi jefuiţi în baruri din Centrul Vechi al Capitalei
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin...
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin Petre este mai uşor de dirijat”
Cuplu din Israel, dezamăgit de Bucureşti la finalul concertului Coldplay.
Cuplu din Israel, dezamăgit de Bucureşti la finalul concertului Coldplay. "Preţuri la fel de mari ca în Italia"
Ca şi Irinel Columbeanu, un alt bărbat celebru şi-a pierdut toţi banii şi...
Ca şi Irinel Columbeanu, un alt bărbat celebru şi-a pierdut toţi banii şi a ajuns să lucreze ca şofer
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Primele IMAGINI cu RADU MAZĂRE în LIBERTATE! Fostul primar, pus pe LIPELI
Primele IMAGINI cu RADU MAZĂRE în LIBERTATE! Fostul primar, pus pe LIPELI
Cine e românca, iubita unui miliardar, care a apărut la brațul fiului lui...
Cine e românca, iubita unui miliardar, care a apărut la brațul fiului lui Donald Trump. Nimeni nu se aștepta la așa ceva
Marius Manole, reacție total ciudată. Ce a făcut actorul după ce și-a ieșit...
Marius Manole, reacție total ciudată. Ce a făcut actorul după ce și-a ieșit din minți
Anca Molnar, condusă pe ultimul drum cu ropote de aplauze. Mesajul cutremurător al...
Anca Molnar, condusă pe ultimul drum cu ropote de aplauze. Mesajul cutremurător al soțului și al fiului ei. ''Îți spunem adio, iubirea noastră!''
L-a părăsit pe milionarul ardelean András Lénárd, patronul fabricii de bere Csíki Sör:...
L-a părăsit pe milionarul ardelean András Lénárd, patronul fabricii de bere Csíki Sör: „Nu mai este cale de întoarcere”
Cine a fost „Doamna de fier” a medicinei românești. A lansat o revoluție...
Cine a fost „Doamna de fier” a medicinei românești. A lansat o revoluție socială. „Să adaugi ani vieții și viață anilor”