Fotbal international

Selecționerul Erik Hamren, demis după Elveția – Islanda 6-0?! Fanii îi cer să plece

09.09.2018 | 17:05
Selectionerul Erik Hamren demis dupa Elvetia  Islanda 60 Fanii ii cer sa plece

Selecționerul suedez Erik Hamren este foarte aproape de a fi demis după meciul Elveția – Islanda 6-0, din prima etapă a grupei 2, seria A a Ligii Naţiunilor. Suporterii nu au digerat înfrângerea usturătoare din partida disputată la Saint Gall și i-au cerut tehnicianului să părăsească bana tehnică a selecționatrei islandeze după un singur joc.

Imediat după încheierea partidei, fanii islandezi au luat cu asalt rețelele de socializare și și-au strigat frustrarea. ”Pumn în gură. Sperăm că nu se va mai întâmpla”, ”Această contraperformanță nu poate fi pusă pe faptul că avem un nou antrenor, iar câțiva jucători au lipsit. Cei care au intrat în locul lor au fost foarte slabi”, ”Simt că m-am uitat la un meci de box. Așteptam din clipă în clipă să văd un KO”, au scris fanii islandezi.

Selecționerul Erik Hamren, demis după Elveția – Islanda 6-0?! ”O afacere neprofitabilă”

Însă cei mai mulți dintre ei l-au ironizat pe selecționerul suedez Erik Hamren și i-au să plece de la naționala Islandei: ”Este cea mai slabă performanță a naționalei din octombrie 2007, de la înfrângerea în fața Liechtensteinului. Hamren, pleacă în Suedia”, ”La Ikea dacă produsul este defect îl poți returna. Se aplică aceeași regulă și la antrenorii suedezi? Hamren, te rugăm să pleci”, ”Aducerea lui Hamren se dovedește a fi o afacere neprofitabilă. Ce s-a întâmplat în Elveția a fost un dezastru, dar urmează Belgia. Dumnezeu să binecuvânteze Islanda”.

Fanii naționalei Islandei i-au cerut demisia selecționerului Erik Hamren după înfrângerea cu Elveția, scor 0-6, din Liga Națiunilor
Fanii naționalei Islandei i-au cerut demisia selecționerului Erik Hamren după înfrângerea cu Elveția, scor 0-6, din Liga Națiunilor

Înfrângerea Islandei în meciul cu Elveția, scor 0-6, a fost cel mai slab debut al unui selecționer pe banca tehnică a nordicilor în ultimii 22 de ani. La 7 februarie 1996, Logi Olafsson a debutat la cârma naționalei Islandei cu o înfrângere cu 1-7 în fața Sloveniei, dar acel meci a fost unul amical. Nici presa islandeză nu i-a iertat pe jucătorii primei reprezentative, iar publicația Visir le-a dat numai note de 2 și 3. Cele mai mari note, 4, le-au primit Gylfi Sigurdsson și Jon Dadi Bodvarsson. Cu toate acestea, jurnaliștii islandezi așteaptă o reacție pozitivă din partea echipei la meciul de marți cu Belgia: ”Medaliații cu bronz de la CM 2018 formează o echipă mult mai puternică decât Elveția, dar băieții noștri nu au mai făcut de mult două meciuri slabe consecutiv. Ei trebuie să redea încrederea națiunii în această generație extraordinară. Mândria lor a fost șifonată și știm cât de periculoase pot fi animalele rănite. Vrem să ne vedem din nou băieții noștri fantastici”.

Hamren și-a cerut scuze după meci

Imediat după întâlnirea cu Elveția, selecționerul suedez Erik Hamren a cerut scuze publice pentru eșecul usturător: ”Îmi cer scuze susținătorilor Islandei. Acesta este un rezultat jenant. Nu am avut organizare, ne-am pierdut încrederea și asta este numai responsabilitatea mea. Este treaba mea ca antrenor să-i fac să creadă în acest proiect. După ce am primit golul trei ne-am prăbușit și este numai vina mea. Asta le-am spus și în vestiar, după meci”.

Suedezul Erik Hamren a fost numit la cârma echipei naționale a Islandei în această vară, după ce Heimir Hallgrimsson, cel care a creat această formație, a refuzat să mai rămână pe banca tehnică după Campionatul Mondial. La turneul final din Rusia, islandezii au terminat pe ultimul loc în grupă, cu un singur punct. Nordicii au început competiția în forță remizând cu Argentina, scor 1-1, dar apoi au pierdut lamentabil întâlnirile cu Nigeria, scor 0-2, și cu viitoarea finalistă Croația, scor 1-2.

Tags: