Selecționerul Franței îi dă replica lui Rabiot. “A făcut o mare greșeală!”

Claudiu Surmei   
în CM 2018
23/05/2018, 19:38
Selecționerul Franței îi dă replica lui Rabiot. “A făcut o mare greșeală!”
Adrien Rabiot nu acceptă să fie pe lista de așteptare pentru Campionatul Mondial

Adrien Rabiot a făcut un gest care a uimit pe toată lumea după ce a fost pus pe lista de așteptare pentru Campionatul Mondial din Rusia. Starul lui PSG a cerut Federației Franceze să îl scoată de pe listă, iar Didier Deschamps nu a tolerat reacția lui Rabiot. Selecționerul Franței a declarat că jucătorul “a făcut o mare greșeală” și “s-a autoexclus din lot.”

“Îi înţeleg decepţia dar de aici şi până la a lua o astfel de decizie radicală… El a făcut o mare greşeală, s-a autosancţionat, s-a autoexclus din lot. La un nivel atât de înalt nu este loc pentru emoţii, trebuie să dai dovadă de profesionalism în toate împrejurările”, a declarat antrenorul în cadrul unei conferințe de presă.

Deschamps a mai spus că l-a sunat pe Rabiot și i-a trimis un SMS  pentru a fi sigur că scrisoarea trimisă Federației a venit de la el. “L-am sunat, i-ar trimis SMS, dar nu a răspuns. Apoi am primit confirmarea că este de la el. Am anunțat președintele Federației, apoi pe cel de la PSG. (…) Dacă refuză să fie rezervă, știu că nu voi putea conta pe el.”

După gestul său, Adrien Rabiot își ia adio de la Campionatul Mondial

După gestul său, este puțin probabil ca Adrien Rabiot să mai fie convocat la națională atâta timp cât selecționer va fi Didier Deschamps. Și președintele Federației Franceze de Fotbal i-a transmis lui Rabiot că nu așa se procedează în astfel de situații. “Este un jucător de înaltă calitate și un băiat îndrăgit, care s-a purtat întotdeauna exemplar la selecțiile naționale, dar dezamăgirea neconvocării nu-i permite să renunțe la naționala Franței. Pentru a face parte din colectivul echipei trebuie să fii printre cei mai buni jucători”, a declarat Noel Le Graet.

Închide ×