Fotbal international

Selecționerul Germaniei ar putea pleca de la națională. Joachim Low a produs un scandal uriaș

15.12.2020 | 14:31
Selectionerul Germaniei ar putea pleca de la nationala Joachim Low a produs un scandal urias
ADVERTISEMENT

Selecționerul nemților Joachim Low a produs un scandal imens la prima ieșire publică după 0-6 contra Spaniei. I-a criticat inclusiv pe responsabili Federației, iar suporterii și jurnaliștii nu mai cred în acesta și ar vrea să părăsească naționala. 

România face parte din grupa J împreună cu Germania, Islanda, Macedonia de Nord, Armenia și Liechtenstein. Jocurile din preliminarii se vor desfășura între martie și noiembrie 2021, iar cele din play-off în martie 2022. Dorinel Munteanu a analizat grupa României.

ADVERTISEMENT

Joachim Low a analizat componența grupei Germaniei după tragerea la sorți a preliminariilor Campionatului Mondial din 2022.

Selecționerul nemților ar putea să părăsească naționala

Programul jocurilor nu a fost făcut, este sigur doar faptul că se vor juca între 24 martie și 16 noiembrie 2021, însă în Germania nimeni nu poate garanta acum la câte dintre aceste meciuri va mai fi Low pe banca tehnică.

ADVERTISEMENT

Federația l-a lăsat antrenor în continuare, dar după 0-6 contra Spaniei, în Liga Națiunilor, tot mai mulți sunt siguri că nu mai este selecționerul potrivit pentru a-i readuce Germaniei gloria de altădată.  Jurnaliștii de la Bild au notat că după Campionatul European , selecționerul și șefii DFB vor rezilia înțelegerea valabilă până în 2022.

Dar așa cum evoluează situația zilele acestea e destul de probabil ca selecționerul să plece mult mai devreme. Low a ajuns să se certe cu toți. Luni a ieșit prima dată în plublic, după înfrângerea de la Sevilla, și nu numai pentru a le spune suporterilor, jurnaliștilor și șefilor săi că nu demisionează.

ADVERTISEMENT

I se cere demisia

A spus că la ”veteranii” Thomas Muller, Jerome Boateng (Bayern Munchen) și Mats Hummels (Dortmund), pe care fanii și jurnaliștii îi vor iar la națională, el  va mai apela numai într-o situație extremă. Mai apoi, i-a certat pe responsabili Federației, cărora le-a reproșat faptul că au existat scurgeri de informații în presă, dar și un comunicat ce nu a fost pe placul său. La ceea ce a spus Low, Lothar Matthaus, fost internațional de 59 de ani, în prezent analist TV, a avut o reacție tranșantă: „Ceea ce a spus Low arată că nu mai are încredere în angajatorii săi. Iar dacă lucrurile stau așa ar trebui să-și dea demisia”.

În 13 partide a întâlnit-o România pe Germania în istorie. A câștigat de 3 ori, a făcut egal în alte 3 rânduri și a fost învinsă de 7 ori. 3,8 milioane de euro câștigă Low la naționala Germaniei. „Grupa în care am picat este una foarte interesantă. România are câțiva jucători foarte buni”, a spus antrenorul Germaniei.

ADVERTISEMENT

„Pe hârtie, România pare un adversar la îndemână. Dar, la o privire mai atentă, nu trebuie subestimat”„Ianis, fiul legendei Gheorge Hagi, merită o mențiune specială. Tânărul de 22 de ani este pe cale să calce pe urmele faimosului său tată și a jucat un rol important pentru români la o vârstă fragedă, la CE U21 din 2019. Acolo unde România s-a oprit în semifinale, după 2-4 cu Germania”

„Curios, împotriva României am jucat doar două meciuri oficiale. I-am bătut cu 2-1 la Euro 1984 și am făcut 1-1 cu ei la Euro 2000. Însă de fiecare dată, Germania a părăsit competiția din faza grupelor, iar selecționerii de atunci, Jupp Derwall, respectiv Erich Ribbeck, au plătit cu postul”„Berti Vogts a trebuit să plece și el în 1998, după un 1-1 împotriva României, dar într-un amical”, scriu cei de la Kicker sportmagazin, cea mai prestigioasă publicație din Germania de profil.

ADVERTISEMENT