Fotbal intern

Selecționerul Germaniei U21, laude pentru tricolorii lui Adi Mutu: „Asta e marea lor calitate”

29.03.2021 | 18:28
Selectionerul Germaniei U21 laude pentru tricolorii lui Adi Mutu Asta e marea lor calitate
ADVERTISEMENT

România va da piept cu Germania în ultimul meci din grupa de la Euro 2021. Antrenorul nemților, Stefan Kuntz, a avut numai cuvinte de laudă pentru elevii lui Adrian Mutu

Și jucătorii nemți i-au lăudat pe români înaintea partidei, însă au punctat și că totul depinde de ei în ecuația calificării. Germanii sunt determinați să câștige și să meargă fără emoții în sferturi.

ADVERTISEMENT

Din punct de vedere al calculelor calificării, România și Germania pot merge împreună în sferturi dacă rezultatul meciului va fi o remiză cu cel puțin patru goluri, indiferent de rezultatul obținut de Țările de Jos contra Ungariei.

Selecționerul Germaniei U21, laude pentru tricolorii lui Adi Mutu: „Sunt dedicați fotbalului”

Stefan Kuntz a reușit să obțină patru puncte în primele două etape de la Euro 2021. Tot atâtea are și România, iar meciul direct din ultima etapă este unul decisiv pentru ambele echipe. Selecționerul Germaniei i-a lăudat pe tricolori înaintea partidei, dar i-a și avertizat.

ADVERTISEMENT

„Au o mentalitate incredibilă, intră în joc formidabil. Sunt dedicați fotbalului, asta e marea lor calitate, și va fi o încercare extrem de dificilă pentru noi. Nu putem să ne apărăm în acest meci, va trebui să apăsăm din nou pedala de accelerație”, a spus antrenorul nemților, conform platformei MZ.

Stefan Kuntz este selecționerul naționalei U21 a germanilor din 2016, iar în 2017 a reușit să câștige titlul european. Kuntz este considerat de jurnaliștii germani drept unul dintre principalii favoriți pentru înlocuirea lui Joachim Low, cel care și-a anunțat plecarea de la naționala mare după Europeanul din vară.

ADVERTISEMENT

Jucătorii nemților sunt optimiști: „Avem mai multă calitate”

Lukas Nmecha a marcat deja două goluri pentru nemți în primele două meciuri de la Euro 2021, iar atacantul lui Anderlecht a fost parte și din lotul nemților de la Euro 2019. El crede că meciul cu România va fi unul greu, dar este încrezător în calitatea lotului lui Stefan Kuntz.

„Va fi un meci foarte dificil, dar avem mai multă calitate”, a afirmat și Lukas Nmecha. În vârstă de 22 de ani, atacantul nemților a fost crescut de Manchester City și încă aparține de englezi. El este doar împrumutat la Anderlecht, club pentru care a marcat 13 goluri în 28 de apariții în acest sezon.

ADVERTISEMENT

Fundașul Amos Pieper a vorbit și el la conferința de presă de dinaintea partidei și a dezvăluit că se așteaptă la un meci încins cu România. „Trebuie să ne facem jocul și să fim cât mai aproape de nivelul nostru. Este esențial să ne concentrăm pe cum ne prezentăm noi. Totul stă în puterea noastră și asta e tot ce contează”, a spus Amos Pieper.

Echipea probabilă anticipată de nemți

Cei de la Mitteldeutsche Zeitung au vorbit și despre absențele din lotul românilor. „Un mic avantaj pentru noi ar putea fi că România nu se va putea baza pe George Ganea, fiul lui Ionel Ganea, fost la Stuttgart, și nici pe Marius Marin, care a primit al doilea galben cu Ungaria. În plus, nu mai fac parte din lot nici câțiva jucători importanți din echipa din 2019, inclusiv Ianis Hagi, fiul fostului star mondial Gheorghe Hagi”, scriu nemții.

Aceștia au încercat să anticipeze și cum va arăta primul 11 al lui Stefan Kuntz la meciul de marți:

Germania: Dahmen – Vagnoman, Pieper, Schlotterbeck, Raum – Maier, Dorsch – Baku, Berisha, Burkardt – Nmecha


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 6,20 este cota pentru ”2 solist” la meciul Germania U21-România U21. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT