Fotbal intern

Selecționerul Irlandei de Nord, mulțumit de remiza cu România: ”Adversarii n-au avut situații de gol”

19.11.2020 | 09:14
Selectionerul Irlandei de Nord multumit de remiza cu Romania Adversarii nau avut situatii de gol
ADVERTISEMENT

Selecționerul echipei naționale a Irlandei de Nord, Ian Baraclough, s-a declarat mulțumit de remiza din meciul cu România, mai ales că a făcut multe schimbări la nivelul lotului.

”Tricolorii” au smuls un 1-1 în partida de la Belfast, cu un gol în finalul partidei reușit de Bicfalvi, dar per total evoluția formației lui Mirel Rădoi a fost una ștearsă.

ADVERTISEMENT

În urma acestei remize, coroborată cu rezultatele din alte întâlniri, România a prins in extremis în urna 2 valorică pentru tragerea la sorți a grupelor din preliminariile CM 2022.

Remiza cu România îl satisface pe selecționerul Irlandei de Nord

”Pentru perioade lungi, am fost foarte mulţumit de felul în care am jucat. Cred că am arătat solizi şi nu am oferit prea multe şanse adversarului. Ne-a lipsit o pasă finală, dar ar fi putut fi o treabă mai dificilă pentru noi. Cu toţii facem greşeli. Toată lumea face greşeli şi tocmai am fost pedepsiţi pentru ele”, a declarat selecționerul Irlandei de Nord după remiza cu România.

ADVERTISEMENT

”Dar, în afară de o şutul la distanţă pe care Peacock-Farrell l-a respins şi de gol, nu-mi amintesc prea multe alte situaţii în care ne-au depăşit apărarea. Le-am oferit jucătorilor ceva timp de joc şi vor fi mai buni după asta”, a mai spus Ian Baraclough.

”McCann pare foarte matur pentru un jucător atât de tânăr, aflat la al doilea său meci internaţional, iar Ballard a fost solid şi în formă, păstrând lucrurile simple şi va învăţa de la gol. Dan este dezamăgit de faptul că a fost depăşit la golul românilor şi va învăţa din asta pentru că este un jucător foarte conştiincios. Primul lucru pe care l-a făcut la sfârşit a fost să spună ‘îmi pare rău’”, a continuat el.

ADVERTISEMENT

”Am integrat noi jucători în echipă şi ştim că ne putem baza pe ei. Îmi asum responsabilitatea. Am vrut să schimbăm lucrurile. Am fost foarte lipsiţi de experienţă spre final. Avem cinci jucători cu vârsta de sub 24 de ani pe teren şi este important ca noi, ca grup, să mergem înainte.

Trebuie să le acordăm timp de joc acelor jucători aflaţi în situaţii dificile. Ştiu că există încă dezamăgire la o săptămână după ratarea calificării la Euro, dar trebuie să privim înainte. Nu putem da timpul înapoi, aşa că aşteptăm cu nerăbdare campania noastră pentru Cupa Mondială”, a menționat Baraclough.

ADVERTISEMENT

Selecţionerul nord-irlandez spune că se aştepta ca UEFA să decidă în favoarea României rezultatul meciului cu Norvegia: ”Am aflat uitându-ne la televizor. Cred că a fost cu două ore înainte de start, dar a fost ceea ce ne aşteptam. Nu avea să ne schimbe planul, nu avea să ne schimbe gândurile. Am vrut să terminăm cu o notă pozitivă şi a fost o performanţă foarte bună, cu excepţia ultimelor zece minute”.

ADVERTISEMENT