Sport

Selecționerul Islandei dă asigurări că naționala nordică ne va ajuta: „Mă întorc şi îmi cumpăraţi o bere”

Arnar Vidarsson a declarat, după remiza în fața României, că speră ca echipa sa să ajute naționala țării noastre în Macedonia și, ulterior, va veni să bea o bere.
12.11.2021 | 01:43
Selectionerul Islandei da asigurari ca nationala nordica ne va ajuta Ma intorc si imi cumparati o bere
ADVERTISEMENT

Naționala de fotbal a Islandei a încurcat România a doua oară într-un interval de un an, în drumul spre un turneu final. Pe 8 octombrie 2020 avea loc semifinala barajului de calificare la EURO 2020, amânat un an din cauza pandemiei, iar Islanda s-a impus cu 2-1.

Iar ne-a încurcat Islanda, dar acum suntem la mâna nordicilor

Acum, selecționata nordică a remizat la București și a trimis naționala României pe locul 3, iar șansele ca elevii lui Mirel Rădoi să revină pe poziția secundă sunt infime. În prezent, Macedonia de Nord, care s-a impus în Armenia cu 5-0, are un avans de un punct în clasament și joacă în ultima etapă pe teren propriu cu Islanda.

ADVERTISEMENT

În cazul unei victorii, ea va termina grupa pe locul 2, indiferent de rezultatul pe care România îl va înregistra în Liechtenstein. Pentru a mai prinde poziția secundă, „tricolorii” trebuie să câștige în ultima etapă, dar au nevoie și ca macedonenii să se împiedice în fața islandezilor.

Selecționerul Arnar Vidarsson este încântat de prietenia arătată de români

România putea marca şi lua cele 3 puncte, dar la fel şi noi. Am avut câteva ocazii. Îmi pare rău pentru voi, pentru că ştiu că aveaţi nevoie de cele 3 puncte mai mult decât noi.

ADVERTISEMENT

Pentru că sunteţi atât de prietenoşi, chiar sper să vă ajutăm. Vrem să mergem în Macedonia de Nord şi să obţinem un rezultat bun. Dacă reuşim, mă întorc şi îmi cumpăraţi o bere.

Mereu am fost impresionat de jucătorii români când eram tânăr”, a declarat selecţionerul Arnar Vidarsson, potrivit Telekom Sport.

ADVERTISEMENT

Islanda nu avea nicio miză în meciul împotriva României

De precizat că, după ultima etapă, Islanda ar putea, în cel mai fericit caz, să urce pe locul 4. Distanța dintre echipa nordică și ocupanta locului 2, Macedonia de Nord, este de șase puncte, care este imposibil de recuperat într-un singur meci.

Altfel spus, naționala României a fost încurcată de o echipă care nu avea nicio miză, jucând doar pentru palmares. Înaintea acestei partide, prima reprezentativă avea trei victorii și un eșec în meciurile directe, dar înfrângerea și remiza s-au consumat la finalul unor partide care pot influența carierele unora dintre jucători.

ADVERTISEMENT

EURO 2020 a fost ratat, iar durerea a fost cu atât mai mare cu cât prima reprezentativă putea juca două meciuri pe teren propriu dacă ar fi ajuns la competiția continentală. CM 202 este și el aproape compromis, iar pentru unii dintre (încă) elevii lui Mirel Rădoi aceasta putea fi una dintre ultimele șanse de a juca la un turneu final.

  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 14,50 este cota pentru „Total goluri: sub 0,5” la meciul Liechtenstein – România. Vezi aici toate cotele!
ADVERTISEMENT