Sport

Selecționerul Islandei, declarație fermă înaintea partidei cu România: „Știm că e decisiv pentru voi!”

Arnar Vidarrson, selecționerul Islandei, a avut un discurs ferm înaintea confruntării cu România, din preliminariile Campionatului Mondial 2022.
07.11.2021 | 16:32
Selectionerul Islandei declaratie ferma inaintea partidei cu Romania Stim ca e decisiv pentru voi
ADVERTISEMENT

Partida România – Islanda va avea loc joi, de la ora 21:45, pe stadionul „Steaua”. În prezent, „tricolorii” se situează pe locul 2 din grupa J, cu 13 puncte obținute după opt meciuri jucate.

Selecționerul Islandei, declarație fermă înaintea partidei cu România

Arnar Vidarrson susține că este conștient de faptul că meciul de joi este unul crucial pentru România. Însă, potrivit spuselor sale, Islanda va aborda partida la fel cum a făcut-o și cu celelalte.

ADVERTISEMENT

„Știm că e un meci decisiv pentru România, dar noi îl vom aborda la fel, noi avem aceeași abordare pentru toate partidele în ce privește pregătirea lor.

Structura de pregătire este aceeași, dincolo de anumite adaptări pe care le implementăm uneori, în funcție de adversar. Știm că e decisiv pentru România, dar suntem concentrați pe noi înșine, pe echipa noastră și pe modul în care vrem să jucăm.

ADVERTISEMENT

Reconstrucția este un proces de dezvoltare prin care toate echipele trec, fie că vorbim de echipe de club sau echipe naționale. De cele mai multe ori se întinde pe o perioadă mai lungă de timp, atunci tranziția se face mai încet.

Dar, uneori, se întâmplă mai rapid. În cazul nostru, al Islandei, procesul de reconstrucție are loc într-un timp mai scurt decât ne așteptam. Însă e o situație căreia trebuie să îi facem față.

ADVERTISEMENT

Nu pot să spun prea multe despre format, dar cred că orice echipă care se califică își merită locul. Islanda a fost la EURO 2016 și Campionatul Mondial 2018 pe baza rezultatelor ei din teren, am meritat să fim acolo. Dacă România se califică, o va face pentru că a meritat.

Cred că o familie înnebunită după fotbal te poate ajuta să îți canalizezi entuziasmul pentru acest sport. În Islanda, acest tip de legături se regăsește pretutindeni. Spre exemplu, în echipă îi avem pe Andri Lucas și Sveinn Aron. Frații Gudjohnsen. Tatăl lor, fostul jucător Eidur, e parte din staff-ul meu!”, a declarat Arnar Vidarrson, într-un interviu pentru Playsport.

ADVERTISEMENT

Arnar Vidarsson: „Sunt foarte mândru că mi-a fost acordată încrederea acestui post!”

Arnar Vidarrson a vorbit și despre tranziția de la naționala U21 la cea de seniori. Acesta a fost adus pe banca echipei „mari” în luna decembrie a anului trecut, după aproape doi ani petrecuți la „cârma” reprezentativei U21.

„(n.r. Venirea de la naționala U21) Nu atât de dificilă pe cât ar crede oamenii! E un pas înainte, firește, interesul este mai mare, la fel și expunerea. Presiunea de a furniza rezultate e mult mai puternică.

Dar toate acestea sunt lucruri cu care noi, antrenorii, trebuie să ne descurcăm. Sunt foarte mândru că mi-a fost acordată încrederea acestui post și am primit această șansă de a fi selecționerul Islandei”, a mai spus Arnar Vidarrson.

ADVERTISEMENT