Fotbal international

Presa norvegiană, nemulțumită de tactica lui Lars Lagerback. “Prea multe mingi lungi”

07.06.2019 | 15:04
Presa norvegiana nemultumita de tactica lui Lars Lagerback Prea multe mingi lungi
ADVERTISEMENT

Cel mai important cotidian din Norvegia, VG, care are un amplu spațiu dedicat sportului, este total nemulțumit de tactica lui Lars Lagerback la naționala nordică. “Prea multe mingi lungi” este reproșul jurnaliștilor, care susținc că inclusiv o bună parte dintre jucătorii chemați la lot pentru meciul cu România nu agreează această cerință a selecționerului de 70 de ani.

Selecționerul Lars Lagerback, criticat pentru tactica sa înainte de Norvegia – România

Aceasta a fost tactica predilectă aleasă de Lars Lagerback atâta timp cât a fost funcționat la naționala țării sale, Suedia, și a stat ani buni în funcție, iar apoi la cea a Islandei, unde a reușit să ducă pentru prima dată această țară la o competiție majoră, Euro 2016 și cu rezultate incredibile la turneul final, inclusiv istorica victorie în fața Angliei.

ADVERTISEMENT

Pentru Lagerbackdacă ai un jucător expert în astfel de lansări în adâncime se scurtează mult faza de construcție a atacului si poți ușor surprinde adversarul. Însă este fundamental să ai acel specialist, care la islandezi a fost Aron Gunnarsson și aceștia au înscris întra-adevăr de mai multe ori prin acest procedeu, inclusiv împotriva Angliei.

Norvegia – România. Alexander Sorloth, în spatele unui coechipier, după unul dincele două goluri marcate din pasă lungă, cu Islanda, în 2018

Omul pasei lungi este Havard Nordveit

La norvegieni expertul ales de Lagerback vine de la Hoffenheim, are 32 de ani și se numește Havard Nordveit. Când acesta a lipsit misiunea i-a revenit lui Markus Hnerikssen, care însă a recunoscut că nu este capabil să facă precum îi cere selecționerului, nu are această calitate.

ADVERTISEMENT

Cotidianul din Oslo a analizat toate cele 21 de meciuri jucate de Norvegia sub comanda lui Lagerback. Bilanțul e dezastruos pe ideea sa tactică: din 92 de pase în adâncime s-au marcat două goluri. În 2017 Elyounoussi și Sorloth în 2018 cu Islanda, adică împotriva naționalelor care au fost antrenate de Lagerback. Ambele din pasele lui Nordveit, însă nici un gol nu a fost în partide oficiale! 78 din cele 92 de pase au plecat de la jucătorul lui Hoffenheim.

Așa se va juca și împotriva României

Evident, Lars Lagerback și-a anunțat elevii că la fel se va juca și împotriva României, mai ales că Havard Nordveit va fi titular și tricolorii trebuie să fie atenți la aceste pase în adâncime ale jucătorului de la Hoffenheim, care îl caută în special pe Elyounoussi. Dacă acest joc va fi blocat de oamenii lui Contra norvegienii vor avea serioase probleme.

ADVERTISEMENT