Fotbal intern

Selecționerul Macedoniei de Nord, dezamăgit de lipsa de eficacitate a jucătorilor săi. „Am avut ghinion”

26.03.2021 | 09:25
Selectionerul Macedoniei de Nord dezamagit de lipsa de eficacitate a jucatorilor sai Am avut ghinion
ADVERTISEMENT

Calificată la Campionatul European din acest an, Macedonia de Nord nu a dat lovitura pe Arena Națională, fiind învinsă de România cu 3-2, în preliminariile CM din 2022.

Selecționerul Igor Angelovski este convins că doar ghinionul a făcut ca echipa lui să nu obțină măcar un punct la București. Oarecum, declarațiile selecționerului Macedoniei de Nord au acoperire, jucătorii săi ratând câteva bune oportunități la poarta lui Niță, și la 0-0 și când ”tricolorii” aveau deja un avantaj de două goluri, grație reușitelor lui Tănase și Mihăilă.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, și precipitarea macedonenilor în fața porții este explicabilă de îndârjirea cu care fotbaliștii lui Mirel Rădoi au reușit controleze mijlocul terenului, în ciuda greșelilor pe care le-au comis.

Igor Angelovski invocă ghinionul la meciul cu România

Selecționerul Igor Angelovski a declarat la conferința de presă de după meci că momentul cheie al jocului a fost faza din minutul 85, când într-un moment în care mecedonenii căutau execuția finală care să închidă meciul, ”tricolorii” au recuperat balonul, l-au dus în careul advers unde Hagi a înscris golul victoriei, primul al său pentru România.

ADVERTISEMENT

„Este trist pentru un antrenor când formația sa își creează șanse uriașe, la 0-0 și 0-2, iar la final nu câștigăm nici măcar un punct. Am fost oaspeții unei echipe care se luptă pentru locul 2 în grupă și am arătat că ne putem lupta cu acest gen de adversar. Această înfrângere nu ar trebui să ne influențeze negativ.

În finalul partidei am avut ghinion. Puteam să înscriem și pentru 3-2, dar mingea a ajuns la Ianis Hagi și a marcat. Nu țin minte să fi avut atâtea ocazii în fața unui asemenea adversar”, a concluzionat Angelovski.

ADVERTISEMENT

Selecționerul adversarei României a vorbit și despre jucătorii care în opinia lui au făcut diferența în meciul de debut din campania de calificare la Cupa Mondială din Qatar.

”Mi-a plăcut Ianis Hagi, chiar și Mihăilă, care este un talent uriaș, iar Stanciu a fost și el foarte bun”, a explicat Igor Angelovski.

ADVERTISEMENT

Jurnaliștii din Macedonia de Nord au elogiat evoluția lui Hagi

Ianis Hagi a început pe bacă meciul cu Macedonia de Nord, iar acest lucru i-a surprins pe jurnaliștii din țara naționalei vizitatoare de pe Arena Națională.

Intrat în minutul 76, în locul marcatorului primului gol, Florin Tănase, fotbalistul lui Rangers a decis soarta partidei cu o execuție la colțul lung, când mai erau doar cinci minute din meci.

”Jucătorii lor au fost confuzi, nu mai erau organizați și nu mai aveau aer când Trajkovski a restabilit egalitatea. Din nefericire, mingea a ajuns la Ianis Hagi când echipa Macedoniei controla meciul, iar acesta a stabilit scorul final al partidei”, a titrat publicația Gol.mk.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,40 este cota pentru ”2 solist” la meciul România-Germania. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT