Selecționerul Norvegiei a acceptat superioritatea României: “Nu am avut nicio șansă. Merge la Paris pentru medalii”

Claudiu Surmei   
în Handbal
06/12/2018, 08:06
Selecționerul Norvegiei a acceptat superioritatea României: “Nu am avut nicio șansă. Merge la Paris pentru medalii” GALERIE FOTO
Selecționerul Norvegiei a acceptat superioritatea României

România a învins Norvegia cu scorul de 31-23 și s-a calificat în faza grupelor principale la Campionatul European de handbal din Franța. Selecționerul Norvegiei a fost impresionat de jocul tricolorelor și a acceptat superioritatea handbalistelor antrenate de Ambros Martin.

“În primul rând aş vrea să felicit echipa României şi pe Ambros Martin, un prieten al meu, au jucat foarte bine. Nu am avut nicio şansă! Au meritat să câştige şi cred că vor merge la Paris şi vor juca pentru medalii”, a declarat selecționerul Thorir Hergeirsson după cea mai umilitoare înfrângere din istoria Norvegiei la un campionat european.

Selecționerul Norvegiei a acceptat superioritatea României

Thorir Hergeirsson a analizat meciul România – Norvegia 31-23 și a recunoscut că româncele au fost într-o formă de zile mari. “Startul de meci a fost în regulă, dar la mijlocul primei reprize am făcut anumite greşeli în apărare, iar în atac am terminat acţiunile prea repede, a fost periculos. Echipa României a fost disciplinată. În repriza secundă am încercat să facem tot ce se poate să revenim, am avut o mică speranţă, dar adversarul a fost prea puternic.”

Înfrângerea suferită în fața României este cea mai usturătoare din istoria reprezentativei nordice la un Campionat European, competiție în care a cucerit 7 titluri. În plus, norvegiencele au mai disputat alte 3 finale pe care le-au pierdut. Norvegia mai are în palmares 2 titluri olimpice și 3 mondiale.

Programul României în Grupa 2 principală la Europeanul de handbal

  • România – Olanda (9 decembrie, ora 19:00)
  • România – Spania (11 decembrie, ora 19:00)
  • România – Ungaria (12 decembrie, ora 19:00)
Închide ×