Fotbal intern

Selecționerul Olandei U21 a lucrat cu un român la Willem Tilburg: ”E un tip mai arogant”

24.03.2021 | 18:18
Selectionerul Olandei U21 a lucrat cu un roman la Willem Tilburg E un tip mai arogant
ADVERTISEMENT

Selecționerul Olandei U21, Erwin van de Looi, a lucrat cu jucătorul român Andreias Calcan la Willem Tilburg, iar acest îl descrie ca pe un tip sobru, chiar arogant, și care practica un fotbal defensiv.

Olanda U21 porneşte cu prima şansă în meciul cu România U21, partidă care se va disputa miercuri, de la ora 22:00. FANATIK îţi dezvăluie un detaliu important care poate face diferenţa în duelul din Ungaria, debutul celor două selecţionate la Euro U21 2021.

ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat ce intenții are selecționerul naționalei de tineret Adrian Mutu pentru partida din această seară și este pregătit să înceapă într-un sistem 4-3-3.

Andreias Calcan îl prezintă pe selecționerul Olandei U21

”Van de Looi m-a adus la Tilburg. Știu că a jucat fundaș central. E un tip mai sobru, mai arogant, dacă pot să spun așa, în sensul bun. Nu vorbește foarte mult, nu prea îi plăceau jucătorii care riscă, care joacă unu la unu. Ceea ce e ciudat, pentru că în Olanda au jucători tehnici, care pot să scoata om din joc”, a povestit Andreias Calcan.

ADVERTISEMENT

”La Tilburg juca defensiv și nu le plăcea, dovadă că în al doilea an l-au concediat, nu a dus la capăt al doilea sezon. Erau antrenamente bune, îmi plăceau. Dar era sobru, nu prea vorbea cu jucătorii, nu comunica foarte mult”, a declarat fotbalistul român despre selecționerul Olandei U21.

”Asta nu a fost doar părerea mea, pentru că și colegilor nu le prea plăcea lucrul ăsta, nu le prea convenea. Nu vorbea cu jucătorii, nu le dădea explicații. Spunea doar ce vroia de la meciuri și cam atât, nu spunea de ce nu joci sau să discute individual cu jucătorii”, a mai spus Calcan pentru sport.ro.

ADVERTISEMENT

Van de Looi mizează pe stilul italian

”A fost o mică surpriză ca l-au pus la tineret, pentru că avea o tactică diferită de cea clasică olandeză. Nu știu dacă se potrivește pentru ce echipă și calități au ei. De obicei, olandezii se apără unu contra unu, dar lui Van de Looi nu îi place chestia asta.

El merge pe școala olandeză combinată cu stilul italian, cu mai multă organizare pe faza defensivă. Nu îi plăcea să riște, după 1-0 sau 2-0 nu ne mai lăsa să forțăm pe atac. Ceea ce în Olanda e ciudat, nu prea se face, nu le place. Nu juca prea spectaculos, dar acum poate e altceva, pentru că are alți jucători la dispoziție la tineret”, a continuat jucătorul de la Poli Iași.

ADVERTISEMENT

Calcan îi laudă pe jucătorii olandezi

”Meciul ăsta e cel mai important, dacă scăpăm cu bine din el, avem șanse mari să trecem de grupă. Olanda e un adversar greu, au jucători la echipe bune, rezultatul e important și pentru moral. Sper să facem un rezultat bun, deși au o echipă extraordinară. Abia aștept să văd meciul. Știu nivelul jucatorilor U21 ai Olandei, am jucat împotriva multora dintre ei.

Schuurs, Koopmeiners, Boadu, Kluivert, Harroui, Reis, Doekhi, Malacia… Jucători foarte buni, talentați. Donyell Malen a fost promovat la naționala mare și nu a fost luat la Euro 2021. Ryan Gravenberch, Ihattaren de la PSV, n-au prins nici ei lotul. Dacă ei au fost lăsați pe dinafară, vă dați seama ce buni sunt ceilalți jucători”, a încheiat Calcan.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 2,31 este cota pentru „total goluri Olanda U21: 0-1” la meciul România U21 – Olanda U21. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT