Fotbal international

Selecționerul Serbiei compară deciziile arbitrilor cu Elveția cu sentințele pentru crime de război

23.06.2018 | 20:52
Selectionerul Serbiei compara deciziile arbitrilor cu Elvetia cu sentintele pentru crime de razboi

Cele 2 goluri marcate de elvețieni în partida cu Serbia sunt cu siguranță golurile cu cea mai mare implicație politică din istoria Campionatului Mondial. Granit Xhaka și Xherdan Shaqiri au întors scorul de la 0-1 și au adus victoria elvețienilor.

Cei doi jucători din naționala Elveției sunt de origine kosovară-albaneză, iar familiile lor au fugit din Yugoslavia în timpul conflictului sângeros dintre etnicii albanezi și cei sârbi. Ambii au celebrat golurile făcând un gest care simbolizează vulturul de pe steagul Albaniei. Gestul este unul des întâlnit în rândul etnicilor albanezi din Kosovo care își exprima rezistența față de regulile impuse de Serbia.

Sârbii sunt revoltați după partida pierdută împotriva Elveției, mai ales după ce Granit Xhaka și Xherdan Shaqiri au ales să celebreze golurile prin “vulturul albanez”. Paradoxal, gesturile făcute de cei 2 nu au fost “taxate” de oficialii Serbiei, care au fost însă nemulțumiți de faptul că arbitrii nu au dat un penalty după un fault clar asupra lui Aleksandar Mitrovic.

Antrenorul Serbiei a acuzat arbitrajul și a făcut o comparație dură cu sentințe pentru crime de război

Selecționerul Serbiei, Mladen Krstajic, a postat un mesaj pe Instagram în care compară decizia arbitrilor de a nu da 11 metri după vizionarea probei video cu sentințele primite de liderii sârbi în urma conflictului sângeros din Balcani. Practic, antrenorul nu doar a susținut că Serbiei nu i s-a acordat un penalty clar, ci a admis că liderii și naționaliștii sârbi care au primit condamnări pentru crime de război comise în Balcani nu au fost de fapt vinovați. “Din păcate, doar sârbii sunt condamnați de o justiție selectivă, mai întâi de blestemata de Haga (Curtea Penală Internațională), apoi la fotbal de VAR”, a scris pe Instagram Mladen Krstajic.

Nazalost,samo Srbi su izgleda osudjeni na selektivnu pravdu, nekad prokleti Hag a danas u fudbalu VAR…

A post shared by Mladen Krstajic (@mladenkrstajic20) on