Sport

Selecționerul Spaniei, dezamăgit după meciul cu România: „O înfrângere total nemeritată!”

Jose Ignacio Prades, selecționerul Spaniei, a comentat acid înfrângerea dramatică în fața României de la Campionatul European.
12.11.2022 | 10:59
Selectionerul Spaniei dezamagit dupa meciul cu Romania O infrangere total nemeritata
ADVERTISEMENT

România a obținut o victorie dramatică în fața Spaniei, după un gol de poveste al Biancăi Bazaliu, cu opt secunde înainte de finalul partidei. Antrenorul ibericelor consideră victoria „tricolorelor” norocoasă.

Jose Ignacio Prades, selecționerul Spaniei, după meciul cu România: „O înfrângere total nemeritată”

Selecționerul Spaniei a fost extrem de dezamăgit la finalul meciului de infarct: „Este o înfrângere total nemeritată! Fetele au făcut un efort foarte mare. Dar așa e în sport și trebuie să învățăm. Înfrângerile fac parte din procesul de învățare”.

ADVERTISEMENT

Prades a remarcat jocul excelent al pivotului Pintea, recuperată miraculos după accidentarea la șold, dar și al liderului naționalei, Cristina Neagu: „Fetele mereu au crezut că pot câștiga, dar ne-am duelat cu Pintea, care a fost grozavă, și cu Neagu, care ne-a făcut mult rău prin pasele și aruncările sale”.

Jose Ignacio Prades știe care a fost lucru care a lipsit Spaniei pentru a câștiga acest meci: „Doar ghinionul de la ultimele aruncări și acel dram de noroc pe care l-a avut România ne-au făcut să nu obținem mai mult.

ADVERTISEMENT

Nu pot să le reproșez nimic fetelor. Din contră. Acum trebuie să le încurajez, pentru că ne așteaptă o finală cu Țările de Jos”, a concluzionat selecționerul ibericelor.

Cum se poate califica România în semifinalele Campionatului European din 2022

În urma victoriei cu Spania, România păstrează șanse reale de calificare în semifinalele Campionatului European de handbal.

ADVERTISEMENT

Însă „tricolorele” au nevoie de două meciuri perfecte cu Muntenegru și Germania, care sunt favorite. Chiar și cu victorii pe linie, România trebuie să fie ajutată și de jocul rezultatelor în Grupa a 2-a de la EHF Euro 2022.

România ar încheia cu șase puncte, insuficiente însă. Mai este nevoie de alte trei condiții:

  • Franța să câștige toate meciurile și, automat, să încheie grupa cu punctaj maxim (10)
  • Muntenegru să piardă cele 3 meciuri pe care le mai are de disputat
  • Olanda să câștige cu Muntenegru, dar să piardă cu Spania
ADVERTISEMENT

La egalitate de puncte, primul criteriu de departajare sunt meciurile directe.