Selfie-urile, INTERZISE la Cannes. Care a fost motivul

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
15/05/2015, 00:02
Selfie-urile, INTERZISE la Cannes. Care a fost motivul

Fotografiile de tip selfie au fost interzise la Festivalul de Film de la Cannes, din cauză că directorul Theirry Fremaux le consideră ridicole şi groteşti, scrie telegraph.co.uk. „Dincolo de orice am crede, (fotografiile selfie – n.r.) sunt o practică extrem de ridicolă şi grotescă”, a spus Fremaux.

Şi preşedintele festivalului, Pierre Lescure, a susţinut decizia directorului: „Pe covorul roşu vezi oameni care arată foarte bine, dar, sincer, nimeni nu arată mai urât decât într-un selfie”.

Un alt motiv al interdicţiei selfie-urilor pe covorul roşu a fost că fotografiile încetinesc desfăşurarea evenimentului. „Avem un anumit timp la dispoziţie ca să aducem oamenii la capătul covorului roşu, pe trepte. Procesul este încetinit mult dacă oamenii se opresc la fiecare doi metri ca să îşi facă selfie-uri”, a spus directorul festivalului.

De asemenea, Fremaux a anunţat, la deschiderea festivalului, că va organiza o campanie împotriva trendului „selfie”.

Măsura adoptată de organizatori se înscrie în linia iniţiativelor de interzicere a selfie-urilor pe terenurile de sport şi în galeriile de artă.

De asemenea, interzicerea selfie-urilor va fi resimţită pe reţelele de socializare. De exemplu, selfie-ul de la Premiile Oscar al realizatoarei TV Ellen DeGeneres cu actorii Brad Pitt, Julia Roberts, Meryl Streep, Jennifer Lawrence şi Kevin Spacey. Fotografia a fost distribuită de trei milioane de oameni.

De curând, organizatorii Festivalului de la Cannes au fost daţi în judecată pentru homofobie de regizorul Paul Verhoeven, pentru că festivalul nu a selectat, în anul 2009, filmul său,”Teenagers”, o dramă despre lumea gay şi terorism.

Ediţia din 2015 a Festivalului de Film de la Cannes are loc în perioada 13-24 mai.

Sursă: www.romanialibera.ro

Închide ×