Life

Selly, catalizatorul schimbării? Elevii inspirați de vlogger au ieșit în stradă și vor reforma învățământului

07.09.2020 | 16:27
Selly catalizatorul schimbarii Elevii inspirati de vlogger au iesit in strada si vor reforma invatamantului
ADVERTISEMENT

Zilele trecute, Andrei Șelaru, cunoscut publicului larg sub numele de Selly, a înaintat ministrului Educației, Monica Anisie și premierului Ludovic Orban o scrisoare deschisă în cuprinsul căreia se regăsesc patru soluții pentru schimbarea sistemului educațional din România.

Mai concret, vloggerul militează pentru reducerea numărului de ore de curs și a temelor pentru acasă, astfel încât elevii să aloce mai mult timp pentru creativitate, joacă și pasiuni care să-l ajute să descopere „perspective de viitor”. Totodată, printre propunerile sale  se numără schimbarea „urgentă și radicală” a programei școlare, precum și înlocuirea manualelor învechite cu materiale digitale.

ADVERTISEMENT

Surprinzător sau nu, inițiativa a avut un impact uriaș asupra elevilor, care au ieșit luni după-amiază în stradă, chiar în fața Guvernului, cu solicitarea fermă adresată premierului Orban și ministrului Educației de a pune în aplicare aceste idei.

Selly, impresionat de elevii care au ieșit în stradă pentru reformarea învățământului românesc

Primit. Acum, în față la Guvern! #Educația Schimbă Tot”, a scris Selly pe contul personal de Facebook, unde a publicat și câteva imagini surprinse chiar din timpul protestului la care au luat parte zeci de elevi din Capitală.

ADVERTISEMENT

Cu toții știm că la baza dezvoltării unui popor și a evoluției acestuia din punct de vedere economic și social stau educația și investiția în copii și tineri. De aceea, consider că sunt lucruri în sistemul de educație din România care pot fi îmbunătățite, actualizate la nivelul vremurilor pe care le trăim și care ar face școala mai atractivă, dar și mai eficientă.

Timpul petrecut de elevi la școală – reducerea timpului petrecut la școală și meditații, dar și reducerea temelor pentru acasă, astfel încât copiii să se poată concentra mai mult pe domeniile în care excelează și să se poată dezvolta în direcțiile respective.

ADVERTISEMENT

Propunerea predării active la clasă, cu implicarea elevilor, prin dezbateri, încurajarea opiniilor copiilor. De asemenea, elevii ar trebui să-și poată nota și ei profesorii, pentru a avea o viziune mai clară a percepției acestora asupra materiei predate și a modului de predare.

Programa școlară – renunțarea la unele materii și suplimentarea sau punerea unui accent mai mare pe materii cum ar fi economia, educația civică și anatomia, care ar putea avea un impact mult mai mare asupra elevilor și după încheierea studiilor.

ADVERTISEMENT

Digitalizarea educației – materialele didactice vechi înlocuite cu materiale digitale și echiparea școlilor cu suport tehnologic actual. Îmi doresc să trăiesc într-o țară în care generațiilor viitoare de elevi să le facă plăcere să meargă la școală, să fie pasionați de ceea ce studiază.

Materia să fie conformă cu realitățile pe care le trăim. Să se simtă liberi să exploreze, să încerce, să se dezvolte, coordonați de profesori care să le insufle să fie creativi, deschiși dialogului, lucrului în echipă. Am convingerea că mesajul meu va fi perceput drept constructiv și sper să schimbăm împreună viitorul României”, se arată în scrisoarea deschisă înaintată de Selly ministrului Educației și premierului Ludovic Orban.

ADVERTISEMENT
Tags: