Life

Selly, Dragoș Pătraru și Andreea Berecleanu, în același promo. Prima TV a împlinit 23 de ani 

17.12.2020 | 15:08
Selly Dragos Patraru si Andreea Berecleanu in acelasi promo Prima TV a implinit 23 de ani
ADVERTISEMENT

Postul Prima TV a împlinit astăzi 23 de ani, iar vedetele au sărbătorit așa cum se cuvine, după cum se vede în promo-ul care a fost lansat, în care apar nume ca Selly, Dragoș Pătraru și Andreea Berecleanu.

Prima TV s-a reinventat anul acesta, atunci când a fost preluată de grupul Clever Media, companie pe care o deține Adrian Tomșa. Mai mult, telespectatorii vor putea viziona știrile și emisiunile preferate în format HD, încă o noutate pentru postul TV.

ADVERTISEMENT

Luna septembrie a reprezentat o mare schimbare pentru acest post, care se vrea a fi revoluționar și diferit de restul, având deja mai multe nume mari în echipă, unele dintre ele aduse recent.

Selly, Dragoș Pătraru și Andreea Berecleanu, în același promo. Prima TV a împlinit 23 de ani

Vedetele Prima TV au sărbătorit 23 de ani de la lansarea postului. Cel care l-a lansat în decembrie 1997 este Cristian Burci, pe licența postului Amerom, iar investiția a avut valoarea de 20 de milioane de dolari, potrivit declarațiilor de la momentul respectiv.

ADVERTISEMENT

„Prima TV înseamnă o investiție de 20 de milioane de dolari, în prima fază, plus încă 20 de milioane de dolari în a doua, foarte curând, pentru extindere”, spunea Cristian Burci în 1997, potrivit paginademedia.ro.

Dan Belcea era directorul executiv la acea vreme, în timp ce Ovidiu Miculescu se ocupa cu partea jurnalistică, iar Titus Munteanu de divertisment. Ilie Năstase este unul dintre acționarii postului TV.

ADVERTISEMENT

Evenimentul de lansare a avut loc la Palatul Parlamentului, atunci când omul de afaceri s-a autointitulat „primul reporter al Prima TV”. Emil Constantinescu, președintele României la acea vreme, a transmis un mesaj înregistrat pentru post, lucru pe care l-a făcut și Patriarhul României de atunci, Teoctist Arăpașu.

Dan Andronic, actualul patron de la Evenimentul zilei, s-a mutat de la Tele 7 la Prima TV în mai puțin de o lună de la lansarea postului pentru c coordona cele șase buletine realizate la postul de televiziune.

ADVERTISEMENT

Lansarea Prima TV a apărut în mai multe ziare

Succesul noului post a fost unul răsunător, iar lansarea acestuia a apărut și în ziarele de la vremea respectivă, unde se anunța o conurență serioasă cu televiziunea cu sediul pe Pache Protopopescu, Pro TV, lansat cu doi ani mai devreme, pe 1 decembrie 1995.

Prima TV
Prima TV la lansare. Sursa foto: paginademedia.ro

Cristian Burci a vândut Prima TV către SBS Broadcasting și a reintrat în posesia acestuia opt ani mai târziu, în decembrie 2013. În 2018, afaceristul a vrut să vândă din nou postul, pe care l-a cumpărat Adrian Tomșa.

În februarie 2019, acționarul a fost la un pas să semneze contractul, însă tranzacția a picat și nu a mai reușit acest lucru. Compania Prime, deținută de oligarhul Vladimir Plahotniuc, a dorit să cumpere postul TV în urmă cu un an și ar fi oferit în jur de 20 de milioane de lei.

Nume noi la Prima TV

Andreea Berecleanu și Selly sunt cele mai noi nume de la Prima TV. Fosta prezentatoare a Observatorului de la Antena 1 a renunțat o perioadă la televiziune și a revenit în această toamnă pentru a prezenta jurnalul de știri Focus.

Selly a semnat un parteneriat prin care noua sa emisiune, „Selly Show”, va fi difuzată pe Prima TV, dar și pe YouTube, în același timp.

Vedetele postului TV au creat un promo sugestiv pentru aniversarea de 23 de ani. În afară de Selly și Andreea Berecleanu mai apar multe alte nume, printre care Dragoș Pătraru, Cârcotașii și Horia Vîrlan.

 

Ce înseamnă Prima TV pentru vedete

Dragoș Pătraru, realizatorul emisiunii „Starea Nației”, a vorbit despre ce înseamnă pentru el Prima TV: „Pentru noi, cei de la Starea nației, e simplu: spune-mi câți ani au stat ăia de la Starea nației la televiziunea ta, ca să-ți spun câtă libertate de exprimare e acolo. Suntem la al treilea sezon consecutiv la Prima TV, n-am mai avut o astfel de serie de când facem această emisiune, din 2013. Și asta pentru că aici, la Prima TV, nu a venit nimeni să ne spună ce să zicem la emisiune.

23 de ani înseamnă o istorie frumoasă, cu care puține posturi se pot lăuda, dar și un nou început pentru Prima TV, un început care, iată, se întâmplă. Cu o calitate mai bună a imaginii HD, cu știri de calitate, cu producții noi, cu proiecte îndrăznețe, care acoperă toate categoriile de public. Nu mai e nimic de inventat în televiziune, dar întotdeauna publicul va căuta și va aprecia posturile care nu-l mint, care îl pun pe el, pe telespectator, în centrul preocupărilor. Și asta încercăm cu toții să facem, acum, la Prima TV. Și e un sentiment minunat să iei parte la așa ceva.”, a declarat acesta, conform primatv.ro.

Andreea Berecleanu se bucură că a intrat în această echipă și a transmis gândurile ei bune pentru postul TV, acum cu o nouă viziune și în format HD.

„Mă bucur că m-au prins cei 23 de ani de la înființarea Prima TV în acest moment. Nu mai devreme, nu mai târziu, la timp. E alegerea pe care am făcut-o cu respect pentru istoricul unei stații care a debutat cu mare succes în 1997, dar și pentru construcția unui viitor al unei televiziuni cu un aer proaspăt și dinamic. Felicitări tuturor celor care au făcut din Prima TV un brand cunoscut! La mulți ani pentru ce va fi de acum înainte!”, a declarat prezentatoarea pentru aceeași sursă.

ADVERTISEMENT