Life

Selly face praf sistemul de învățământ românesc, după ce a luat 9,60 la BAC: ”Sunt și proști și ticăloși”

01.07.2020 | 13:29
Selly face praf sistemul de invatamant romanesc dupa ce a luat 960 la BAC Sunt si prosti si ticalosi
Selly face praf sistemul de învățământ românesc, după ce a luat 9,60 la BAC: ”Sunt și proști și ticăloși”. Sursa foto: Instagram.com
ADVERTISEMENT

Unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați vloggeri din țara noastră, Selly, a aflat în urmă cu puțin timp rezultatul examenului maturității, precizând că nu a picat BAC-ul, ci a avut media 9,60. Tânărul care a susținut acest examen într-un liceu din Craiova critică într-un vlog de pe Youtube sistemul de învățământ din România.

Pe numele real Andrei Șelaru, adolescentula dezvăluit ce înseamnă pentru el bacalaureatul comparând educația de acum cu cea din urmă cu 10 sau 20 de ani. În plus, Selly consideră că în condițiile actuale peste câțiva ani examenul de la finalul liceului nu va mai însemna nimic, ci numai o simplă diplomă.

ADVERTISEMENT

Totodată, artistul susține că programa școlară nu este deloc adaptată realității, precizând că sistemul este „învechit” și nu ține pasul cu tehnologia. Selly nu are nicio problemă cu profesorii sau cu instituțiile de învățământ, ci mai degrabă cu materia care este predată în școlile de la noi, materia care nu îi pregătește pe elevi pentru viață.

Selly, atac dur la adresa învățământului românesc, după ce a dat BAC-ul

„Problema mea nu e cu vreun liceu sau cu vreun profesor, problema mea este cu programa şcolară şi cu materia care este predată în şcolile din România. Pentru că ce învăţăm noi la şcoală nu are legătură cu realitatea, şi asta este o mare mare problemă.

ADVERTISEMENT

Şi nu am inventat eu asta, există oameni mult mai inteligenţi decât mine care au aceeaşi părere. Uitaţi-vă puţin cum se schimbă lumea din jurul vostru, gândiţi-vă puţin la ce telefon aveaţi acum 10 ani, de exemplu, şi ce telefon aveţi acum.

Gândiţi-vă efectiv cum arăta lumea din jurul vostru acum 20 de ani şi cum arată acum, la cât de mult a avansat tehnologia.

ADVERTISEMENT

Sau acum 30 de ani, cât de dificil era să iei legătura cu cineva care era de partea cealaltă a Pământului şi cum, acum, cu un singur click îi putem vedea şi auzi la o calitate foarte bună.

Şi în lumea asta super modernă, super digitalizată, unde lucrurile se schimbă foarte, foarte repede, lucrurile pe care noi le învăţăm la şcoală au rămas aceleaşi cam de 30 de ani încoace.

ADVERTISEMENT

Şi din cauza asta, când ieşi pentru prima dată pe poarta liceului cu BAC-ul luat şi cu diploma în mână, ai ieşit perfect pregătit în 2020 pentru anul 1990. Asta gândindu-ne că era actual ce se preda atunci, dar nu prea cred”, a spus Selly de pe băncile liceului unde și-a petrecut ultimii 4 ani din viață.

Artistul face praf sistemul de învățământ din țara noastră

Tânărul artist declară că nu se pune accent pe materiile esențiale, elevii fiind concentrați doar pe materiile pe care le susțin la finalul liceului, ignorându-le pe restul. Selly crede cu tărie că ar trebui acordată o atenție mai mare educației financiare și educației civice pentru că acestea vor folosi în viață.

Adolescentul a mărturisit că foarte mulți dintre prietenii săi i-au declarat că studiile nu i-au ajutat în carieră, dând aici exemplu jurnaliștii de renume care au ajuns acolo unde sunt datorită experienței, nu facultății.

„Gândiţi-vă la câte meserii noi au apărut în ultimii 20 de ani, de la programatori, IT-işti, vloggeri etc. Gândiţi-vă câte meserii au devenit inutile între timp şi câte lucruri cu adevărat aplicabile în viaţa reală, în viaţa de zi cu zi, învăţaţi de fapt în liceu.

Toată lumea se concentrează pe materiile de BAC, iar restul materiilor sunt o glumă, sunt ignorate complet (…). cu 40% analfabeţi funcţional în România, şcoala românească îţi promite că ce vei învăţa aici te va pregăti pentru viitor.

Dar întrebaţi un om care este realizat în viaţă, din orice ierarhie socială, cât de mult l-a ajutat şcoala să ajungă acolo unde este el. (…)

Învăţăm şi lucruri utile în şcoală, de la matematică la istorie, dar mi se pare că se pune obsesiv accentul pe câteva materii, în timp ce altele care sunt cu mult mai importante, cum ar fi educaţia financiară, educaţia civică sunt băgate complet sub preş. 

Şcoala ocoleşte materiile astea, iar eu cred că cei care iau deciziile, nu fac asta din greşeală. Cred că e o treabă intenţionată acolo.

Oamenii care conduc învăţământul din România, de 30 de ani încoace, cei care au într-adevăr putere de decizie asupra lucrurilor care se întâmplă, sunt fie proşti, fie ticăloşi. Iar de cele mai multe ori sunt şi proşti şi ticăloşi”, a completat artistul.

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: