Life

Selly, luat la rost după anunțul întâlnirii cu Monica Anisie. Cei doi urmează să discute despre viitorul educației

08.10.2020 | 12:32
Selly luat la rost dupa anuntul intalnirii cu Monica Anisie Cei doi urmeaza sa discute despre viitorul educatiei
ADVERTISEMENT

Selly a primit răspunsuri foarte dure din partea celor care îl urmăresc în mediul online. A existat chiar un val de critici și ironii ce i-au fost adresate și care au împânzit secțiunile de comentarii.

Cunoscutul vlogger a anunțat că va avea o întâlnire cu ministrul de la Educație, Monica Anisie, pentru a dezbate problemele întâmpinate în prezent la nivelul învățământului românesc.

ADVERTISEMENT

Mulți au decis să îl ia la rost pe Selly după ce tânărul a dezvăluit că are de gând să discute foarte deschis inclusiv despre programa școlară ce le este impusă elevilor în momentul actual.

Val de critici pentru Selly, după ce a anunțat că se va întâlni cu Monica Anisie, ministrul Educației

Totodată, este cunoscut că orele de curs se desfășoară încă de la debutul noului an școlar într-un mod ceva mai diferit față de cum s-au obișnuit elevii și părinții, din pricina pandemiei cu noul virus.

ADVERTISEMENT

Selly i-a propus ministrului de la Educație o întâlnire prin care să fie dezbătute cele mai presante probleme pe care le întâmpină elevii în prezent. Ideea a fost una privită cu ochi foarte buni de multă lume, în special de către tineri și adolescenți.

Totuși, n-au lipsit nici criticile pe care românii i le-au adresat lui Selly, pe numele lui real Andrei Șelaru, direct prin intermediul comentariilor. Anunțul făcut de tânăr a venit cu o zi în urmă, fiind considerat unul surprinzător. Acesta a susținut că urmează să discute cu Monica Anisie și dacă numărul de ore școlare vor fi sau nu reduse.

ADVERTISEMENT

Selly se bucură, doar pe YouTube, de o popularitate foarte mare, având aproape 3 milioane de abonați care îi urmăresc în mod frecvent activitatea și filmulețele postate.

Cu o zi în urmă, tânărul a anunțat că vrea să dezbată alături de Monica Anisie posibilitatea unei reforme educaționale. Selly a devăluit inclusiv că a trimis o scrisoare deschisă către Guvern în care a punctat patru probleme majore avute în prezent de elevi. Totodată, vineri, pe data de 9 octombrie, va sta față în față cu reprezentanta de la Educație. Momentul va fi unul transmis live chiar pe contul său de YouTube.

ADVERTISEMENT

Însă, nu foarte mulți români au privit cu ochi buni această decizie a întâlnirii cu un oficial guvernamental pe care a avut-o Selly. Internauții s-au grăbit să îi lase în comentarii și puncte de vedere mai puțin știute, dar și ironii sau jigniri.

“Îi voi cere doamnei ministru să pună bazele unei schimbări reale în educaţie, pentru că ştim că de 30 de ani s-au schimbat doar miniştrii şi companiile care fac manualele. La ultimele teste PISA, România a obţinut cele mai slabe scoruri ale sale din ultimii 9 ani, aşa că e clar că lucrurile merg în jos. Avem 44% analfabeţi funcţionali, iar dacă nu schimbăm acum direcţia greşită în care ne aflăm o să fie foarte grav, pentru că dintr-o educaţie precară pleacă toate problemele acestei ţări. Absolut totul pleacă din educaţie, iar noi trebuie să arătăm mai mult ca oricând că nu mai suntem dispuşi să tolerăm acest sistem învechit care e orientat spre trecut şi nu spre viitor.”, a susținut Selly în mesajul său video.

Nu doar internauții au fost cei care l-au luat pe Selly la rost, ci foarte mulți profesori români, pe un grup dedicat acestora, pe Facebook.

“Un puștiulică cu ifose şi cu tupeu. Partea nasoală este că i se dă apă la moară”, i-a transmis o profesoară din Slobozia.

“E timpul «ne-chemaţilor», cum bine spunea cineva, să-şi dea cu părerea”, a continuat un alt profesor din Brașov.

“Băi copile, nu crezi că ai prea mult tupeu? De când la şcoală evaluează elevul profesorii şi nu invers?”, au fost doar o parte din comentariile adresate lui Selly, de către cadrele didactice.

ADVERTISEMENT
Tags: