Life

Selly reacționează după ce vocea și fața i-au fost folosite în diverse videoclipuri. ”Nu investiți, nu cumpărați”

Selly a devenit victima unor videoclipuri generate cu ajutorul inteligenței artificiale. Vloggerul are de gând să îi dea în judecată pe făptași.
13.05.2024 | 15:23
Selly reactioneaza dupa ce vocea si fata iau fost folosite in diverse videoclipuri Nu investiti nu cumparati
Selly a devenit victima unor videoclipuri generate cu ajutorul inteligenței artificiale. Sursa foto: Instagram, Freepik
ADVERTISEMENT

Selly, vloggerul din România cu peste 3 milioane de abonați a tras un semnal de alarmă. În online, acolo unde activează de mai bine de 10 ani, a ajuns în centrul unor scamatorii. Ce mesaj le-a trasmis Andrei Șelaru tuturor celor care îl urmăresc și nu numai.

Selly, victima inteligenței artificiale

Inteligența artificială a ușurat viața multora în diverse domenii. Însă, așa cum era de așteptat, progresul tehnologic a venit la pachet și cu anumite dezavantaje. Acum, inteligența artificială poate clona vocile fără nicio problemă, iar Selly s-a trezit și el într-o astfel de situație neplăcută.

ADVERTISEMENT

De câteva zile, pe TikTok circulă diverse filmulețe cu Selly. Până aici, nimic neobișnuit. Însă, mesajul pe care așa zisul Selly îl promovează nu este deloc tipic vloggerului.

Cu ajutorul inteligenței artificiale au fost create mai multe filmări cu vocea, dar și cu fața lui Selly. În videoclipurile respective, Selly îi îndeamnă pe urmăritori să facă diverse investiții.

ADVERTISEMENT

Deși publicul este obișnuit cu astfel de filmări, Selly a simțit nevoia să tragă un semnal de alarmă. Vloggerul i-a pus în gardă pe fani și i-a sfătuit să fie foarte atenți la conținutul din online.

”Au început să se facă cu mine tot felul de scam-uri din astea în care promovez diferite investiții cu vocea și cu fața mea făcute cu AI.”, a început Selly să povestească pe TikTok.

ADVERTISEMENT

Vloggerul vrea să îi dea în judecată pe făptași

Pentru a se asigura că nimeni nu pică în plasa escrocilor, Selly le-a oferit tuturor un pont. Se pare că vocea creată de inteligența artificială poate pronunța perfect litera R, ceea ce nu se întâmplă în cazul lui Selly.

Tocmai de aceea, Andrei Șelaru i-a sfătuit pe toți să fie foarte atenți. Dacă vor auzi litera R articulată și pronunțată corect, atunci este un semn evident că videoclipul este fals.

ADVERTISEMENT

”Eu nu pot să pronunț litera R, așa că, vă dau un disclaimer foarte important. Dacă vreodată mă auziți pe mine pronunțând litera R, nu investiți, nu cumpărați, nu ascultați ce spun pentru că nu sunt eu.”, le-a transmis Selly fanilor săi în online.

La început, videoclipurile cu vocea lui Selly au fost create pentru amuzamentul publicului. Însă, odată cu trecerea timpului, acestea au devenit adevărate scamatorii care îi pot lăsa pe cei mai creduli fără bani.

Selly are de gând să ia măsuri drastice, mai ales că acest fenomen devine unul de proporții. Momentan, scopul său este acela de a face să dispară toate videoclipurile create cu ajutorul inteligenței artificiale care îl au în centrul lor.

”O să raportez, o să văd și dacă se poate face ceva în instanță, dar până reușesc eu să dau jos mizeriile astea, nu puneți botul, nu sunt eu.”, a mai spus vloggerul.

ADVERTISEMENT
Tags: