Sport

Irina Bara a pierdut finala turneului ITF de la Bodrum. Românca intră în Top 200 WTA după acest rezultat. Update

Irina Bara a pierdut finala turneului ITF de la Bodrum, dar săptămâna bună pe care a avut-o în Turcia o va aduce în Top 200 WTA.
21.05.2023 | 16:04
Irina Bara a pierdut finala turneului ITF de la Bodrum Romanca intra in Top 200 WTA dupa acest rezultat Update
Jucătoarea Irina Bara, locul 223 WTA, a pierdut finala turneului ITF de la Bodrum, dotat cu premii totale în valoare de 60.000 de dolari. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT
21-05-2023
13:15

Irina Bara, eșec în finala de la Bodrum

Jucătoarea Irina Bara, locul 223 WTA, a pierdut finala turneului ITF de la Bodrum, dotat cu premii totale în valoare de 60.000 de dolari.

Bara a fost învinsă de argentinianca Mariei Lourdes Carle, poziția 163 în ierarhia mondială, scor 4-6, 4-6, după aproape două ore de joc.

După săptămâna foarte bună pe care a avut în Turcia, românca va intra în Top 200 WTA, urmând ca de luni să ocupe locul 192.

20-05-2023
09:53

Andreea Prisăcariu, învinsă de Irina Bara în semifinala de la Bodrum

Andreea Prisăcariu (368 WTA) și Irina Bara și-au dat întâlnire în semifinala turneului ITF de la Bodrum, Turcia, competiție dotată cu premii totale în valoare de 60.000 de dolari. Câștig de cauză în prima partidă oficială între cele două sportive a avut Irina Bara. 

Mult mai experimentată, sportiva clasată pe locul 223 în clasamentul WTA s-a impus după o oră și 27 de minute de joc, scor 6-3, 6-3. În meciul pentru trofeu, Irina Bara va juca împotriva Mariei Lourdes Carle (163 WTA, Argentina). Va fi prima întâlnire directă între cele două jucătoare. 

Cele două jucătoare din România se vor întâlni pentru prima dată într-un meci oficial, ambele reușind să câștige trei meciuri consecutive pentru a ajunge în semifinalele turneului din Turcia.

Semifinală 100% românească la ITF Bodrum

Turneul ITF Bodrum aduce o semifinală 100% românească, după ce Irina Bara și Andreea Prisăcariu au reușit să ajungă în primele patru cele mai bune jucătoare ale turneului din Turcia.

ADVERTISEMENT

Andreea Prisăcariu s-a calificat în semifinală după ce a trecut de Amina Anshba (406 WTA), scor 2-6, 6-3, 7-6. De cealaltă parte, Irina Bara a trecut Daria Semenistaia (186 WTA), scor 2-6, 6-3, 7-6.

De-a lungul competiției, Andreea Prisăcariu a trecut de Diana Demidova și de Panna Udvardy, în timp ce Irina Bara a trecut de Rosa Vicens Mas și de Anastasia Kovaleva.

ADVERTISEMENT
  • 368 este locul pe care Andreea Prisăcariu îl ocupă în clasamentul WTA
  • 223 este locul pe care Irina Bara îl ocupă în clasamentul WTA

„Muncesc mult pentru a avea calitate în tot ce fac!”

Într-un interviu acordat în urmă cu un an, în exclusivitate pentru FANATIK, Andreea Prisăcariu a vorbit despre motivația sa și despre ceea ce încearcă să facă pentru a ajunge să fie în topul tenisului mondial:

ADVERTISEMENT

„Muncesc foarte mult pentru a avea calitate în tot ceea ce fac. Cresc de la zi la zi. Mă dezvolt. Și am încredere în acest proces. Știu că pot. Dar, uneori, îți mai trebuie și un pic de noroc. Și susținere.

Poziționarea mea în teren vine natural. Am jocul în sânge. Mă pot considera și o jucătoare cu mână bună. Dar nu mă bazez pe asta”.

ADVERTISEMENT

„Prioritățile mele sunt eu și ce îmi doresc să realizez în acest sport. Clasamentul va veni de la sine. Totul în viața mea se întâmplă într-un mod natural.

De la 4 ani am crescut în permanență cu pași mici. Este adevărat că n-am avut vreun salt excepțional ca alte jucătoare, nu am sărit etape. Dar mereu am urcat. Constantă și liniștită”, a mai spus Andreea Prisăcariu pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT
Tags: