Sport

Conference League, manșa retur din semifinale. Imagini incredibile din Olanda! Ultrașii lui Alkmaar au atacat familiile fotbaliștilor lui West Ham. Video

West Ham United - Fiorentina este finala Conference League din 2023. Englezii au câștigat și returul cu Alkmaar, iar italienii s-au impus dramatic la Basel.
19.05.2023 | 09:38
Conference League mansa retur din semifinale Imagini incredibile din Olanda Ultrasii lui Alkmaar au atacat familiile fotbalistilor lui West Ham Video
Ultrașii lui Alkmaar au sărit la bătaie la finalul partidei cu West Ham. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT
19-05-2023
06:44

Ultrașii lui Alkmaar au atacat familiile fotbaliștilor de la West Ham

West Ham s-a calificat în finala UEFA Conference League după „dubla” victorie în fața celor de la AZ Alkmaar. După fluierul de final al „centralului” la meciul retur din Olanda, ultrașii lui Alkmaar au cedat nervos și s-au îndreptat spre zona în care se aflau familiile fotbaliștilor londonezi, dar și apropiații acestora. 

Fanii olandezilor au provocat incidente violente, iar jucătorii lui West Ham au sărit la bătaie la propriu pentru a-și apăra familiile, Imaginile surprinse și preluate de internauți sunt de-a dreptul incredibile. „Nu aveam nevoie de asta, ne-am îngrijorat pentru cei din familie”, a declarat Pablo Fornals, la finalul partidei.

18-05-2023
19:02

FC Basel - Fiorentina 1-3 (Amdouni 55 / N. Gonzalez 35, 72, Barak 120+9) (2-1)

FINAL – Fiorentina se califică dramatică în fața lui FC Basel și obține biletele pentru finala de la Praga, acolo unde va da piept cu englezii de la West Ham United.

Min. 120+9 – GOOOL Fiorentina!!! Italienii dau lovitura în prelungirile prelungirilor! Barak marchează golul calificării. Meciul a fost întrerupt mai multe minute deoarece unui spectator din tribune i s-a făcut rău.

Min. 72 – GOOOL Fiorentina!!! Italienii preiau conducerea după ce același Nico Gonzalez face „dubla”!

Min. 55 – GOOOL FC Basel!!! Amdouni restabilește egalitatea și la acest scor elvețienii sunt din nou în finală!

Min. 35 – GOOOL Fiorentina!!! Nicolas Gonzalez deschide scorul în Elveția!

Min. 1 – A început returul dintre FC Basel și Fiorentina!

18-05-2023
19:01

AZ Alkmaar - West Ham 0-1 (Fornals 90+4) (1-2)

FINAL – West Ham câștigă și returul din Olanda, scor 1-0, după 2-1 pe London Stadium, și este prima finalistă din al doilea sezon de Conference League.

Min. 90+4 – GOOOL West Ham!!! Pablo Fornals deschide scorul la ultima fază a meciului și „ciocănarii” merg în finală!

Min. 1 – A început returul dintre Alkmaar și West Ham!

18-05-2023
17:57

Echipele de start la AZ Alkmaar - West Ham și FC Basel - Fiorentina

AZ Alkmaar – West Ham

AZ Alkmaar: Ryan – Sugawara, Beukema, Chatzidiakos, Kerkez – Reijnders, Mijnans, Clasie – Van Brederode, Pavlidis, Karlsson. Rezerve: Deen, Verhulst – Bazoer, Buurmeester, De Wit, Goes, Lahdo, Meerdink, Mihailovic, Vanheusden. Antrenor: Pascal Jansen.

West Ham: Areola – Kehrer, Zouma, Aguerd, Cresswell – Soucek, Rice, Paqueta – Bowen, Antonio, Benrahma. Rezerve: Anang, Fabianski – Cornet, Coufal, Downes, Emerson, Fornals, Ings, Johnson, Lanzini, Mubama, Ogbonna. Antrenor: David Moyes.


FC Basel – Fiorentina

FC Basel: Hitz – Lang, Adams, Pelmard – Ndoye, Xhaka, Burger, Calafiori – Augustin, Amdouni, Diouf. Rezerve: De Mol, Salvi – Essiam, Fink, Frei, Kade, Males, Millar, Novoa Ramos, Vogel, Zeqiri. Antrenor: Heiko Vogel.

Fiorentina: Terracciano – Dodo, Milenkovic, Igor, Biraghi – Bonaventura, Amrabat, Castrovilli – Gonzalez, Cabral, Brekalo. Rezerve: Cerofolini – Barak, Duncan, Ikone, Jovic, Kouame, Mandragora, Martinez Quarta, Ranieri, Saponara, Sottil, Venuti. Antrenor: Vincenzo Italiano.

Joi, 18 mai au loc meciurile retur din cadrul semifinalelor Conference League. La Basel, elvețienii sunt la un pas de finală, după ce au învins în Italia cu scorul de 2-1. Același scor s-a înregistrat în tur și în partida West Ham – AZ Alkmaar, la Londra, englezii fiind cei care au obținut victoria. Orice este posibil la retur, West Ham și FC Basel pornind ca favorite, dar Fiorentina și AZ Alkmaar pot răsturna situația existentă.

AZ Alkmaar – West Ham și FC Basel – Fiorentina, returul semifinalelor Conference League

Joi, 18 mai, cu puțin înainte de miezul nopții sau vineri, 19 mai, dacă vom depăși cu prelungiri și eventual lovituri de departajare ora 00:00, ora României, se vor ști care sunt echipele care vor lupta miercuri, 7 iunie, la Praga, pe stadionul Fortuna Arena pentru câștigarea celei de-a doua ediții a Conference League. Toate cele patru echipe au încă șanse să ajungă în finală.

ADVERTISEMENT

O misiune mai grea ar avea la prima vedere Fiorentina, care a condus cu 1-0 la pauză în tur, după care Basel a revenit și pe final de meci a dat lovitura pentru un 2-1 puțin scontat chiar și de fanii săi, care au făcut show în tribunele de pe Artemio Franchi. În mod dubios istoria și scorul final s-au repetat la Londra, unde AZ Alkmaar a avut 1-0 la pauză iar la final, tot cu un gol marcat în ultimele minute, englezii s-au impus cu 2-1.

Nici o semifinală retur nu va fi transmisă pe micile ecrane

Și aici avem exact aceeași situație din meciurile tur. PRO Arena nu are cum sâ transmită vreun meci, pentru câ au loc toate,și în Conference League și în Europa League, doar de la ora 22:00 și prin urmare nu exista posibilitatea decât pentru un singur meci, ales fiind FC Sevilla – Juventus din Europa League, considerat, pe bună dreptate, drept cea mai tare partidă.

ADVERTISEMENT

Însă atât partida FC Basel – Fiorentina cât și AZ Alkmaar – West Ham vor putea fi urmărite pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO. Probabil că meciul de la Basel va avea un impact mai mare, mai ales pentru faptul că sunt foarte multe opinii care merg în direcția faptului că squadra viola va reuși să întoarcă dezavantajul din tur și va merge în finală, a doua echipă italiană consecutiv după ce Roma a câștigat prima ediție.

„Ciocănarii”, deplasare periculoasă în Olanda în semifinala retur din Conference League

West Ham este considerată una dintre cele două echipe cu mari șanse de a juca finala Conference League în acest an, dar pentru a împlini această prognoză este necesar mai întâi să treacă de un obstacol dificil, echipa olandeză AZ Alkmaar. Batavii au jucat foarte bine la Londra, unde au condus cu 1-0 la pauză, dar în a doua parte gazdele au reușit să revină și au obținut victoria cu 2-1.

ADVERTISEMENT

La Alkmaar va fi foarte greu pentru oamenii lui David Moyes și casele de pariuri au scos în relief acest echilibru, acordând cotă absolut egală la victorie pentru cele două formații. Nu sunt mulți absenți, la gazde doar portarul Sem Westerveld, fiul legendarului Sander Westerveld, și fundașul Martins Indi, iar la oaspeți atacantul italian Scamacca. În schimb se merge mult pe ideea că din nou vor înscrie ambele echipe.

Fiorentina trebuie să întoarcă rezultatul la Basel în semifinala retur din Conference League

Mult mai dificilă se anunță sarcina Fiorentinei, a doua favorită la trofeu, după ce a pierdut, absolut neașteptat, pe teren propriu în fața elvețienilor de la FC Basel. Aici scenariul partidei a fost exact viceversa față de cel de la Londra, dintre West Ham și AZ Alkmaar, în sensul în care gazdele au avut 1-0 la pauză prin golul lui Cabral, exact fostul golgeter al lui Basel, iar în ultimele 45 de minute elvețienii au lovit de două ori, ultima oară spre final.

ADVERTISEMENT

Desigur, campionatul italian nu se poate nici o dată compara cu cel din Elveția, fiind net superior valoric, motiv pentru care în ciuda deficitului de un gol echipa viola este în continuare vâzută ca favorită a se impune la Basel. Va lipsi portarul titular Sirigu și o problemă  de ultim moment este tocmai marcatorul golului din tur, Cabral, care are o problemă musculară și e foarte posibil să nu joace.

ADVERTISEMENT